Blanda ned med keso, majonnäs och crème fraiche i en skål. Lägg på det sista lagret med bröd. Dekorera med sallad på kanterna och gör ett fint mönster med vindruvor, tomater, apelsin, gurka och skinka
Jag gjorde grunden av tårtan kvällen innan den skulle ätas för att låta den suga åt sig av de olika lagren för att sedan dekorera den dagen efter med fräscha tillbehör till toppningen
Hit gör du med fördel dagen innan tårtan skall serveras. Om du även garnerar med lite salta pinnar så tänk på att inte sätta i dem förrän det är dags att servera
Bre sedan fraiche utanpå bröden, annars blir de torra, ska du äta smörgåstårtan nästa dag så täck med plastfolie efter att du brett på fraich och låt stå i kylen över natten
Nöjda barn, nöjd mamma med en stor smörgåstårta. Och helst ska det vara med räkor. När man har vuxna barn som blir sugna på smörgåstårta så får man se till att göra dem extra glada då och då
Lägg äggulorna i en liten skål som du täcker med plastfolie och ställer in i kylen. Stjälp upp marängkakan på ett galler och dra försiktigt bort bakplåtspappret medan marängen är varm så lossnar det lätt
Ta i dill och smaka av med salt och peppar. Varranan skiva garnera med lax och varannan med räkor. Runt om tårtan, klä den med salladsblad som smörjes med lite majonäs först så de fäster bättre
450 g Sohlbergs leverpastej. Ta fram elvispen. Skär pastejen i lite mindre bitar och ha ner i en bunke. Tillsätt bostongurkan och grädden, vispa till en fin smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.