1 kg skinstek - jag hade bogstek2 gula lökar i klyftor2 dl rött vinGnidin köttet med salt och peppar,lägg ner i en genomfuktiglergrytaLäggi lökklyftorna, häll vinet över, ini en kall ugn. Steken är klar efter 1 timme och 45 minuter. Jag hade kokt potatis, kokta morötter, hemmagjord gräddsås med 3 msk lingonsylti. Minna 1 kg s. 2 gula lökar i klyftor. 2 dl rött vin. 1 timme och. 45 minuter
Gnidin köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Gjorde så otroligt god skinkstekigår och när jag skulle fota maten så gick kameran sönder. Ja, det var ju bara till att ta fram mobilenistället så om ni undrar varför bilden är så kass så är det helt enkelt en mobilbild
Ställ lergrytani kall ugn. Blanda äppeljuice, soja och ingefärai en skål. Torka av lergrytan lätt. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. (tog med chili smak). 1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 7* servera 8 - 10 potatisar. 1 tsk rosmarin. ½ - 1 buljongtärning
Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lägg i grytan. Dela köttet igrytbitar och lägg ner, smula över en buljongtärning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.