Förra året provade vi att göra egen salsa, tacosås. Foto. Johannes Wätterbäck. Resultatet blev bättre än vad vi hade kunnat ana och den köpta salsan bleknade vid bara tanken
Tillbehören går självklart att variera härifrån till himlen, men de viktigaste tycker jag är rå lök, kladdig guacamole, köttfärs eller pull of pork, färsk chili eller syltad jalapenjo, majschips (som jag brukar krossa och lägga i tortillabrödet) och självklart tacosåsen
Dagens recept blev en blandning av lite allt möjligt kände jag, men det blev mycket gott. Ni som inte tycker om fisk (för det vet jag är några av er som inte gör) så testa äpple- och fetaostpeston till något annat smarrigt
De fick bli basen för den här tacosåsen. Jag ville göra något riktigt starkt, verkligen hett. Inte så där Svenskt lagom utan en sås som etsar sig fast i munnen och lämnar en berörd
Tacosås med rostade pumpakärnor. Så har ännu en vecka försvunnit spårlöst. Ikväll är det dags för fredagsmys och som vanligt hade vi en animerad diskussion om maten
Favorit i repris. Marinera oliverna gärna oliverna en stund innan servering. 2 dl gröna oliver1/2-1 röd rensad chilli (beroende på styrka)1 klyfta vitlök, finhackad1 tsk rosmarinYttre skalet av 1 citron, grovrivetSaften av en 1/2 citron knapptOlivolja 2 dl gröna oliver
Pimpade chips a’la Klas Lindberg, 4 portioner. Efter tips från Maria, en av de Tre tjejerna i köket, förgyller nu Klas Lindberg & Klas Lindbergs podcast ofta mina tunnelbaneresor
Till slut blir det en pimpad variant av canneloni med spenat och ricotta. Det kommer en dag då man stirrar in i sitt kylskåp och tänker att den där förpackningen borde jag verkligen göra slut på, är det inte dags att den får kila vidare och lämna plats åt lite fräschare livsmedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.