Skär falukorven och purjolök i bitar. Servera gärna med lite mjukt bröd. När potatisen kokat i 10 minuter, tillsätt falukorv, purjolök, tomatpuré, örtsalt och persilja (alternativt dill). 400 g falukorv
Nu till dekorationen som är helt efter eran egen fantasi, jag gör den barnvänliga dekorationen (se bilden) eftersom vi alltid har barn med oss när vi äter den
Koka den mjuk, men med lite spänst, låt rinna av väl. Dela blomkåleni mindre bitar. Lägg den varma blomkålen i en ugnsfast form och ringla över olivoljan, strö över parmesan, persilja och sist ströbrödet
Passar perfekt nu till hösten med sin lite mustiga smak. Bryn köttfärsen i olja (jag använde en smaksatt rapsolja med chili och vitlök) och tillsätt morötter, vitkål och vitlök
På påskafton kommer jag bjuda på påskbuffé här hemma, och för att slippa stressa in i det sist förberedde jag med att steka köttbullar redan nu i helgen
Curry passar väldigt bra smaksättning till kycklingröran som den här vackra tårtan fylls med. Halvera kärna ur tomaterna lägg i dom i matberedaren tillsammans med kycklingen
Riv vitlök och stek med i slutet av stektiden. I en stor skål blanda gräddfil, smör, hälften av osten, hälften av salladslöken, stekta löken, hälften av baconet och kryddorna
(Använder du olja - värm upp den tillsammans med mjölken tills den är fingervarm). Rulla ihop pizzabullarna som en rulltårta - dela i 2 cm tjocka bitar, låt jäsa i 20 minuter på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med ägg - grädda mitt i ugnen, 225 grader i 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.