Iransk mat

Iransk mat

Mat från Iran
Allhelgonalördag

Allhelgonalördag

Boken Utvisningen av Ingemar Olsson handlar om två iranska kvinnor. Kaffet smakar extra gott i kaffeglas som jag köpt hos våra goda vänner Matts och Birgitta, i Torebrings webshop Nu var boken så spännande att kaffe blev stående och nästan blev kallt

Ris & köttfärsmix

Koka riset helst på det iranska viset, men det går bra på vanligt sätt. Ajvar och tatziki 1 normalstor kastrull Jasminris eller basmati-ris
Iranska  Sesamkakor

Iranska Sesamkakor

Klicka med två matskedar lagom stora klickar på ett bakplåtspapper. 2 dl matolja. Rör ihop ägg, socker, olja, mjöl och bakpulver till en smidig smet
Kalampolo - Vitkålsris med köttfärs

Kalampolo - Vitkålsris med köttfärs

Vi kom igång ordentligt med vitkålspratet och då tipsade hon om den här iranska rätten. Det är en bonus som gör en matglad salig av lycka
Iranskt ört- och saffransris

Iranskt ört- och saffransris

Ställ grytan på plattan igen och lägg i 1 msk av matfettet. Ojojoj vad gott detta var. Det här riset kommer vi att göra många gånger – mums