Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila
Förra året gjorde jag en hallonpannacotta som var ooootrooooligt god. I år kommer jag att göra den igen för att det är en sån klockren nyårsdessert och för att jag redan nu dreglar när jag tänker på den
God kväll på er. Här hos oss fortsätter sjukstugan, barnen är riktigt krassliga. Vincent har ju nästan aldrig varit sjuk innan, men den här gången klarade han sig inte
Solen skiner och igår regnade det t. o. m så ni kan ju tänka er hur slaskigt och blött det är. Så nu gäller det att komma ihåg var vi har stövlar, galonbyxor och vantar
Börja med att skiva champinjonerna (storleken är efter smak) och finhacka vitlöken. Bryn champinjonerna i ganska mycket smör i en stekpanna så att svampen drar åt sig smöret (det får mycket godare smak då) och innan allt smör försvunnit, tillsätt den hackade vitlöken
Idag var en helt vanlig dag. Mycket att göra på jobbet och pendeltåget strulade. Men som Fredrik sa, skit i det snart är vi hemma och då är det Lill-lördag
Godmorgon. Knackigt med sömn inatt, då är det skönt att kunna säga att det är fredag. Underbara fredag. Jag tänkte jag skulle kicka igång den här dagen med att bjuda på en typisk Viktväktardag ur matsynpunkt
Hej Testar Viktväktarnas mat så idag har jag bakat deras Kesobullar. Hela familjen gav dem tummen upp. Kesobullar 20 st3 tsk kanel1 äpple1 dl socker1/2 tsk salt50 g jäst6 dl vetemjöl200 g keso 2 1/2 dl lättmjölkSmula jästen i en bunke, rör ut i den ljumna mjölken
Det här receptet kommer från Viktväktarnas bok "Grytor och gratänger" och i detta recept steker man inte köttet utan lägger i det i vätskan lite i taget och låter det sen sjuda