Dessutom känns det bra med godis som man vet vad som är i dom. Jag testade att göra egen teaterkonfekt och jag fattar inte att jag inte har gjort dessa tidigare
Jag har tänkt göra lite olika julgodisar som man bjuda gästerna på. Här kommer en gammal favorit. Det är ju så gott med hemmagjorda chokladtryfflar och sista och äta på jullovet
Såg på Leila's jul i onsdags och blev grymt sugen att testa Leila's cornflakes crisp. Så igår gjorde jag slag i saken och ångrar mig inte en sekund, dessa kommer definitivt att stanna på vårat gottebord
Jo jag vet, alla lägger upp recept på kola just nu men jag bara måste göra det jag också. så jag kommer ihåg till nästa år vilket av alla recept jag ska göra efter
Hemgjord daim. 2½ dl ljus sirap. 2½ dl strösocker. 2½ dl vispgrädde. 200 mörk eller ljus choklad. Koka upp alla ingredienserna tillsammans i en kastrull
En klassisk chokladkola. Recpetet kommer från hemsidan recepten. se. Blanda 3 dl vispgrädde, 50 g smör (skuret i mindre bitar), 3 dl strösocker, 1,5 dl ljus sirap, 0,5 dl kakao och 1,5 msk vaniljsocker i en tjockbottnad gryta
Då var det dags att inviga min lilla "godis-baka" bokBoken är från Hemmets och den valde jag som en av många vinsttagare på en baksida där mitt brytbröd kom med i finalen
Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Låt svalna. Häll över på en ren kökshandduk och gnugga bort skalen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.