Gjorde så otroligt god skinkstekigår och när jag skulle fota maten så gick kameran sönder. Ja, det var ju bara till att ta fram mobilenistället så om ni undrar varför bilden är så kass så är det helt enkelt en mobilbild
Blanda alla vätskor och häll i crock-poten. Grov hacka eller skiva den gula löken. Tag upp fransyskan rullade in den i smörpapper/bakplåtspapper och därefter ialuminiumfolié och den fickligga och vilainnan jag skär upp den
Beror nog på att jag är uppvuxen på riktigt bra, hemmalagad husmanskost. Ingethalvfabrikat och mamma lagade all mat från grunden, saftade, syltade, bakade allt bröd, sydde alla våra kläder etc
Idag har viätit en jättegod och mustig köttgryta gjord på grytbitar från nöt, rödvin, lök, morot, palsternacka, krossade tomater, vitlök, tomatpuré och svamp
Cicisköttfärslimpai crockpot. Köttfärslimpa är något jag verkligen tycker om, och jag har under många år använt ett recept som jag fått till genom att utgå från en grund jag hittade och sedan dragitifrån och tillsatttills receptet blev perfekt - för mig
Vi ska dock ge oss ut ikväll och grillalite korv med varma baguetter och vitlökssmör, sen blir det TV-soffan och ”Fångarna på fortet” hela kvällen lång innan John Blund kommer… Mmmm… Faktisktinte alls så tokigt
Stark och mör skinkstekKvällen före. Vilket oväder. Har ni samma snöstorm som här. Skönt att jag handlade igår och att Leif tar hand om skjutsningentill och från hockeyn så jag får hålla miginne resten av kvällen
Den här skinksteken kan du sällan misslyckas med. Klassisk husmanskost när den är som bäst. Den blirhärligtsaftig och god tack vare tillagningeni lergrytan
Idag testade jag det berömda ”slow-cook”-varianten – ”pulled beef”. Sedan blandade jag ihop en marinad/kryddblandning som jag smetade in köttet med och avslutade med att skiva tre lökar som jag la över
En av favoriterna bland husmanskost är en riktigt mör, saftig stek. Den här gången gjorde jag en plommonspäckad skinkstek av en riktigtfinbit fläskkött
Färsk timjan och rosmarin. Svart vinbärsgéle. Potatis. Om den har svål, ruta den isåfall med en vass kniv. Gnidin köttet med salt och peppar och lägg den i en smord ugnsäker form med svålen uppåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.