Det blev ungerskt ikväll. Jo, tro det eller ej, men plankstek är en traditionell ungersk rätt, som fanns på menyn redan 1900 på den berömda restaurangen Gundel i Budapest med namnet fatányéros
Fräs löken, paprikan i en stor stekpanna på svag värme. Tillsätt paprikapulvret, hälften av vattnet, rör om och koka sakta under lock tills löken är mjuk
Blanda ägg, mjöl, salt och vatten. Koka under tiden vatten med salt i en gryta. Stoppa ner klimpen med en tesked som du doppar i kokande vatten så inte smeten fastnar på skeden
Ungersk gulasch, eller Gulyás, är egentligen soppa med nötkött, potatis och massor av paprika. Gör man det som gryta kallas det för Pörkölt och innehåller inte potatis utan serveras med ett gott lantbröd, kokt potatis eller nokedli, ungersk, hemgjord pasta
Rakottkrumpli som den här rätten heter är ingen nykomling för mig, min ungerska mamma har alltid lagat den och den har alltid varit min absoluta älsklingsrätt