Måndag kväll är sällan den kväll då man experimenterar i köket. Oftast kör man på ett säkert kort, något man lagat tusen gånger och skulle kunna göra i sömnen
Koka potatisen i en kastrull med lite salt. När potatisen kokat klart ta den och mosa den med handen. Hacka löken smått och den gröna chilin, blanda med potatisen
Skär torsken i mindre bitar. Rensa grönsakerna och skär dem i tärningar eller stavar. Koka upp ca 5 dl vatten, lägg i grönsakerna och förväll i 3 minuter
Skölj betorna noga, lägg i en kastrull ochfyll på med vatten så att det täcker rödbetornaKoka dom sedan mjuka jag kokade mina i 60minuter för dom var ganska storaSkölj dom sedan lite under kallt vattenoch få av skalet, låt dom sedan ligga och bli kalla, när dom blivit kalla så tärnardu upp dom och blandar ihop med creme fraichecitronsaft saltar och pepprar efter egen smak
Stekta äpplen tillsammans med knapriga havregryn och mjölkfri kolakräm Per person. 1 skalat äpple i skivor½ dl rena havregryngrovt hackade hasselnötterlite kanel rapsoljalite råsocker - för att få den knapriga effekten på havregrynenDulce de leche - mjölkfri Rosta havregryn och hasselnötter tills de fått färg i en stekpanna
Desserten igår kväll blev en trio av minidesserter. Så kan det gå när man har svårt att bestämma sig. ) Desserterna har en liten röd tråd, nämligen kola
Jag bjöd mina fina kollegor på denna kaka förra veckan och den gjorde succé. God morgon. Sugna på att baka något gott till lördagsfikat idag eller kanske till dessert ikväll