Svart eller rött ris från saltåkvarn. Häll på kokosmjölk, kycklingfond och krydda efter smak. Detta receptet är en gammal favorit som jag gärna plocka fram under hösten
Ha i tomaterna, vattnet, buljongtärningarna, paprikapulvret, sambalen och riset. Jag hade planerat att göra en smarrigkikärtsgratäng, men när jag skulle dra igångmedmatlagningen märkte jag att alla gratängformar befann sigi vår nya bostad
Jag gjorde en veganvariant av soppan medkokosmjölk, men den kan också göras med motsvarande mängd vanlig matgrädde (eller någon alternativ grädde av havre, soja eller ris), och soppan får då lite annorlunda smak
svart ris. Börja med att blanda kokosmjölk och proteinpulver noga, i en shake eller i en mixer (för att undvika att det klumpar och blirgrynigt) koka sedan ihop alla ingredienseri en liten kastrull på medelvärmetillskokosmjölken börjar bli tjock och krämig, red den sedan något om det behövs med två tsk arrowrot
Ris kokat ikokosmjölk, garnerat med brynt lök och stekta russin. Jag ska också prova att blanda några matskedar vanlig kokos irisetmedan det kokar för att få en tydligare kokossmak på det hela
Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Blåbär är ett av minafavoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag
Häll på majsen. Stekt rismedkyckling är en av minafavoriträtter. Koka riset och låt svalna. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammansmed grönsakerna
En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock risi botten på formen och korvskivorna är stekta
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt medkola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Tillsättris och knäck i ägget. Bryn köttfärsen i olja. Servera med en halv avokado. Tillsättskivad purjolök, strimladvitkål, ingefära, sambal oelek och stek en stund
Sänk värmen, lägg i lök, vitlök, paprika och sambal, stek några minuter. Smaka av med salt och peppar. 1 Stek köttfärsen i olja på hög värme tills den får fin färg. 2 Tillsättriset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. Tillservering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 6 dl kokt basmatiris. 1 finhackad gul lök. 1 pressad vitlöksklyfta. 2 tärnade röd paprika. 2 dl hackad persilja. 5 tsk flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.