2 bollar Mozzarella ost. Blev så sugen på Mozzarella sticks idag så jag gav mig på ett eget försök. Gott var det, men inget kan förståss jämföras med den ”äkta varan” (med 1000 tillsatser)
En ost, lite nötter, honung och så fikon som är valfria och kan bytas ut till annan torkad frukt - varför inte prova med torkade äppelbitar, blåbär eller russin
Som protein så valde jag att servera halloumiost, detta är en ost som har sitt ursprung på Cypern. Osten tillverkas av get- och komjölk, och har en lite gummiaktig karaktär med en tydlig sälta i smaken
Doppa osten sedan i mjöl, ägg och sist ströbröd. Lägg i osten i oljan när den är varm. Det lättaste sättet att sedan få upp osten är med en hålslev eller stor slev
Något som var oväntat gott var friterad brieost. Brieost. Skär osten i lagom stora bitar. Kram Brieost. Värm fritösen till 180 grader, alternativt värm upp rapsolja på spisen till 180 grader (använd stektermometer) och sänk ner den panerade osten i endst ngn minut
Det är så härligt att vakna till strålande väder och det bästa av allt är att äta frukost ute. Jordgubbs- och mozzarellasallad2 st mozzarellaostar1 l jordgubbar1 st rödlök, skivad1 knippe sparris150-200 g blandad sallad, t. 2 st mozzarellaostar
Racletteost. För att kunna äta raclette behöver du ett raclettejärn där du smälter osten. För att osten inte ska ligga som en klump i magen är det gott att äta kokt potatis till och även syltlöken och de små inlagda gurkorna underlättar matsmältningen