hallumi, ost

hallumi, ost

FRitEradE MoZzArELLa STicKs

FRitEradE MoZzArELLa STicKs

2 bollar Mozzarella ost. Blev så sugen på Mozzarella sticks idag så jag gav mig på ett eget försök. Gott var det, men inget kan förståss jämföras med den ”äkta varan” (med 1000 tillsatser)
Ugnsbakad brie med tomat och basilika

Ugnsbakad brie med tomat och basilika

Kuligt är det däremot med mat, så efter avklarad städning tog vi en snabbtur på stan för lite inköp av helggodis i Ostkällaren och på Gröna Lyktan
Chili cheese bollar

Chili cheese bollar

Börja med att riva cheddar osten och blanda med färskosten. Kärna ur chilin och finhacka och blanda ner det i ostmassan
Ugnsbakad brieost med allehanda gotter på.

Ugnsbakad brieost med allehanda gotter på.

En ost, lite nötter, honung och så fikon som är valfria och kan bytas ut till annan torkad frukt - varför inte prova med torkade äppelbitar, blåbär eller russin
Ugnsbakat ägg med skinka och ost!

Ugnsbakat ägg med skinka och ost!

Svängde ihop en snabb frukost tidigare idag, jättegott. Säkert gott att slänga på lite ost på slutet. God morgon på er,
Panerad fetaost med honung

Panerad fetaost med honung

Jag åt panerad och friterad fetaost för första gången för dryga tre år sedan på en tapasrestaurang i Lund, och det var verkligen en uppenbarelse
Grillad halloumi med polenta och avakadosalsa

Grillad halloumi med polenta och avakadosalsa

Som protein så valde jag att servera halloumiost, detta är en ost som har sitt ursprung på Cypern. Osten tillverkas av get- och komjölk, och har en lite gummiaktig karaktär med en tydlig sälta i smaken
Halloumiburgare

Halloumiburgare

Jag har påett stekt äggstekt halloumi(två tunna skivor chorizo) uteslut för vegetarisktbrieosttomatisbergsalladpesto på båda brödskivornabbqsås
Friterad halloumi

Friterad halloumi

Doppa osten sedan i mjöl, ägg och sist ströbröd. Lägg i osten i oljan när den är varm. Det lättaste sättet att sedan få upp osten är med en hålslev eller stor slev
Bakad brie med varm hjortronsylt

Bakad brie med varm hjortronsylt

Att servera varm ost är inget ost, och allt som oftast brukar jag baka camembert och äta den som fondue
Bacon och ostpinnar

Bacon och ostpinnar

Idag ska ni få ett riktigt mumsigt recept på bacon och ostpinnar som ni kan servera som tilltugg. Strö över osten och krydda med svartpeppar
Friterad Brie

Friterad Brie

Något som var oväntat gott var friterad brieost. Brieost. Skär osten i lagom stora bitar. Kram Brieost. Värm fritösen till 180 grader, alternativt värm upp rapsolja på spisen till 180 grader (använd stektermometer) och sänk ner den panerade osten i endst ngn minut
Varm osttårta med russin och nötter

Varm osttårta med russin och nötter

Rosta cashewnötterna i en torr het stekpanna. Skaka pannan då och då så att nötterna rostas runtom. Skär av det vita "locket" på osten
Jordgubbs- och mozzarellasallad

Jordgubbs- och mozzarellasallad

Det är så härligt att vakna till strålande väder och det bästa av allt är att äta frukost ute. Jordgubbs- och mozzarellasallad2 st mozzarellaostar1 l jordgubbar1 st rödlök, skivad1 knippe sparris150-200 g blandad sallad, t. 2 st mozzarellaostar
Ostchips

Ostchips

Strö över ost och solroskärnor. tills osten har smält och fått lite färg. 1 1/2 dl Arla Köket riven ost mager
Bakad fetaost

Bakad fetaost

Ringla överflytande honung och olivolja och strö över finrivet citronskal, timjansblad och krossad Crostini
Fredagsmys med ostbollar för LCHF-are

Fredagsmys med ostbollar för LCHF-are

Nä, skämt åsido men nästan så enkelt är det att göra dessa goda ostsnacks som kan förvandlas till en slags krustader med valfri topping
Raclette med goda tillbehör & Fruktsallad med råkräm

Raclette med goda tillbehör & Fruktsallad med råkräm

Racletteost. För att kunna äta raclette behöver du ett raclettejärn där du smälter osten. För att osten inte ska ligga som en klump i magen är det gott att äta kokt potatis till och även syltlöken och de små inlagda gurkorna underlättar matsmältningen
Cacimperio (ostfondue)

Cacimperio (ostfondue)

I sitt kapitel med förrätter bjuder Artusi på ett recept på ostfondue, eller cacimperio som det kallades för då