På nyåsafton bjöd jag på den här fräscha förrätten med hetta. Dressingen blir riktigt het så man behöver inte mycket men med det syrliga blir det riktigt gott
Redan söndagskväll igen. Vart tog helgen vägen. Middagen idag blev köttfärspaj med en grönsallad till. Jag gjorde pajen i en springform, men du kan lika gärna göra den i en vanlig pajform
Till morgondagens lunchlåda blir det Ost- och baconfyllda köttfärsbiffar med tomatsås. Jag försöker ju äta så mycket mejerifritt som möjligt, men i den här maträtten finns ju ost
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop med resten. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter
Då var det dags för lillenyårsafton och snart är det dags att köra in på sista varvet 2012. Denna lillenyårsafton går lite i italienska tecken i vårt kök, på menyn står plockmat och på fatet ligger det en hel del charkuterier men även en skaldjursrätt har vi lyckats klämma in
Skiva salladslök, tärna gurka och nektarin. Blanda samman lök, gurka, nektarin och ärtor. Vispa ihop äggulor, vinäger, senap och en pressad vitlöksklyfta
Ibland känns det som att man glömmer bort hur gott det är med en vanlig korv. Gjorde en ugnstekt falukorv som jag fyllde med äpple, lök, bostongurka och ost
Det här receptet blev jag rekommenderad att laga, och det blev jag så klart nyfiken på. Jag gillar ju gratänger och grytor som är lätta att laga och gärna med lite sting i såsen