Mina favoriter

Mina favoriter

  • 10 Recept
Mina favoriter
Puttanescasås

Puttanescasås

Aktiv veckaDen här veckan har varit aktiv. Jag har gympat måndag, torsdag och fredag. åkt direkt till Friskis efter jobbet med träningsväskan i släptåg
Egna ribs för första gången!

Egna ribs för första gången!

Men att ha gjort mina egna ribs. Igår var det så äntligen dags för mitt första kokbokstest. Det hela går alltså ut på att jag och Christian ska laga var sitt recept ur valfri kokbok i veckan, för att lära oss något nytt och variera oss mer i köket
Revbensspjäll

Revbensspjäll

Chiliheta, söta och salta är de här revbensspjällen. Och ordentligt kladdiga. Ät dem som de är eller servera till en sallad av något slag, och kanske en bakad potatis med smör, gräddfil och finhackad gräslök
Thailändska revbensspjäll

Thailändska revbensspjäll

Krossa vitlöken och stöt kumminen grovt. Blanda vitlöken, kummin, salt och vitpeppar. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt ligga svalt ca 1 timma
Tunna revebnsspjäll

Tunna revebnsspjäll

Salta och krydda revbensspjällen, avsluta med att ringla över honung. baka i 200 graders ugn c a 40 minuter
Revbensspjäll

Revbensspjäll

Blanda ihop marinaden väl. Marinera helst över natten i väl tillsluten tjock plastpåse. Grilla tills köttsaften är klar och köttet fått vacker färg
Revbensspjäll med ugnsrostad sötpotatis

Revbensspjäll med ugnsrostad sötpotatis

Det här här en väldigt god anrättning, och om man saknar sommaren och grillning så är den perfekt. Vad som tål att tänkas på är att den kräver lite tid