Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte medkaneloch vaniljpulver
Pannkakorna blir tunnaoch ganska frasiga och håller ihop bra utan att gå sönder det minsta vare sig vid stekning eller om man sedan vill rulla dem – perfekt
Men äter man även LCHF finns ju ingen anledning att äta de fabriksbakade glutenfria bröden, då de innehåller massor av kolhydrater från majsmjöl och rismjöl
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Linspannkakormed rismjöl. Vietnamesiska pannkakor på rismjöl och kokosmjölk. Till en del av våfflorna serverade jag matiga tillbehör (se tips nedan) och till resten serverade jag rabarber- och hallonsylt med chiafrön och ytterst lite honung som sötning
8 små pannkakor Topping 2 dl crème fraiche 1 msk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 1 rödlök 80 g löjrom färsk dill Pannkakor 2 dl mjölk (3%) 1 ägg 1 dl majsstärkelse 1 krm salt 1/2 msk smör Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Olika slags sylt, färska bär, mjukrörd smetana, vispad vanlig grädde eller kokosgrädde, flytande honung, agavesirap eller lönnsirap, eller kanske till ochmed chokladsås
Häromdagen hade jag lite fula bananer som behövde användas, här är resultatet❤️ 3 små mogna mosade bananer2 dl växtbaserad yoghurt1 msk fiberhusk 1 dl valnötter grovhackade 2 dl hasselnötsmjöl1 tsk bakpulver Vanilj ochkanelVispa allt med elvisp till en jämn smet, låt svälla 10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.