Pickladegrönsaker är gott och ha i kylskåpet eftersom de passar som tillbehör till det mesta. Jag använde blomkål och broccoli i detta recept, men du kan med fördel byta en del av grönsakerna till morotsstavar, lök eller vitlök om du vill
Ingredienser Portioner. 8 1 blomkålshuvud 1 liten fänkål 4 små morötter 1 palsternacka 1 rödlök 2 dl strösocker 3 dl vatten 1 dl ättiksprit 2 stjärnanis 1 kanelstång 1 liten bit färsk skalad ingefära Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Häll över grönsakerna och låt stå minst ett par dygn i kylen. 1 kg snabbt förvälda blandade grönsaker tex morot, palsternacka, smålökar, och blomkål. 11 kg snabbt förvälda blandade grönsaker tex morot, palsternacka, smålökar, och blomkål 2 dl ättika 4 dl strösocker 6 dl vatten 1 tsk senapsfrön 2 st lagerbladLägg grönsakerna och kryddorna i en glasburk
Ta bort skalet och skär grönsakerna. I en stor glasskål lägger du i grönsakerna och vitlöken. I en annan skål blanda vatten, salt, ättika och häll sedan lagen över grönsakerna
Ansa alla grönsakerna och skär i mindre bitar. Tillsätt grönsakerna och låt det hela koka upp. 1. 2. Koka upp ättika, vatten och socker med ingefära, vitlök, chili och pepparrot
Ansa och skala grönsakerna. Lägg grönsakerna i konserveringsburk av glas och häll på den heta lagen. ca 600 g blandade grönsaker, t ex morot, stjälkselleri, persiljerot, blomkål, gulbeta, salladslök, potatis och squash
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.