1 bröd,
potatismos eller risTomatsås: Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs alltsammans i olja i en kastrull på mycket svag värme i minst 20 minuter. Det ska inte få färg! Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund. Häll i tomaterna, honung och salt och repa ner timjan. Låt puttra på svag värme i 20 minuter utan lock. Smaka av med lite chili.
1 Värm
ugnen till 200 grader.
1 Ugnstorsk:
Smörj en ugnsform med olja. Skär torskfilén i fyra bitar, lägg dem i formen och salta och peppra. Häll på tomatsåsen, smula i fetaosten och lägg i oliverna. Låt stå i ugnen i 12–15 minuter, tills fetaosten fått färg.
1 Servera
med bröd, potatismos, ris eller annat tillbehör.
IngredienserPortioner. 4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
ör ett tag sen fick jag smaka på en god torskrätt hos mina föräldrar. Ioriginalreceptet ska det egentligen vara bacon men igår gjorde jag och Johan en egen variant med några mindreändringar
Skär zucchini och paprikaimunsbitar. Dela tomater och klyfta rödlök och vitlök. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och arbeta inolivolja, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.