Inkokt lax med vårprimörer och dillkräm Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Dillkräm 2 msk majonnäs 1 kruka(or) dill 2 dl crème fraiche 0 odefinierad salt 1 tsk grovkornig senap 0 odefinierad svartpeppar lax 3 st lagerblad 1 msk salt 0,5 dl ättiksprit 600 gram laxfilé(er) 1 l vatten 0,5 st gul lök(ar) 5 st svartpepparkorn 1 kruka(or) dillstjälk(ar) Primörer 0 odefinierad olivolja 1 tsk honung 0 odefinierad salt 1 knippa(en) sparris 550 gram mixmorötter Köp receptet Näringsvärde Kcal www.tasteline.com
Grillad lax med chilimajo och färskpotatis ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade www.koket.se
Ramslökssill med citron En härlig sillvariant smaksatt med den gotländska vårdelikatessen ramslök som ger en behaglig vitlöksmak och fin färg Jills Mat
Somrig sallad med färskpotatis och lax Inkokt lax600 g laxfilé 1 l vatten 0,5 dl ättiksprit 12 % 2 msk strösocker 1 msk salt 1 knippe dill 2 salladslökar 2 lagerblad 8-10 svartpepparkorn www.koket.se
Rödspätta med beurre blanc och citronsmörade svartrötter 600 g rödspättafilé 4 msk smör, att steka i salt. Beurre Blanc1 schalottenlök 1 dl vitt vin 1 msk vitvinsvinäger 6 vitpepparkorn 150 g smör 0,5 dl vispgrädde 1 msk gräslök, hackad www.koket.se
Torskrygg med potatiskaka och tartarsås Torsk600 g torskrygg, i portionsbitar à 150 g 5 dl vatten, kallt 1,5 msk salt. 1Tartarsås5 cornichons, finhackade 1 bananschalottenlök, finhackad 2 msk kapris, grovt hackad 1 msk persilja, hackad 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs svartpeppar salt www.koket.se
Grundrecept på gravad lax 1 kg lax av mittbiten. 4 msk strösocker. 1/2 dl vanligt salt mittkok.expressen.se
Torskrygg med beurre blanc, råstekt sparrisbroccoli och forellrom 600 g torskrygg salt 25 g smör färsk timjan 4 msk forellrom. Beurre blanc1 bananschalottenlök 1 dl torrt vitt vin 1 msk vitvinsvinäger 7-8 vitpepparkorn 150 g smör 0,5 dl vispgrädde 1 msk gräslök, finskuren ca 1 krm tryffelolja, med äkta arom www.koket.se
Lysande gul fiskgryta | Recept ICA.se 4 400 g torskfilé, sej eller hoki 300 g laxfilé 1/2 purjolök 1/2 gul lök 1 msk smör 1 vitlöksklyfta 1 1/2 tsk salt 1 tsk timjan 1 tsk basilika 2 1/2 dl torrt vitt vin 1 1/2 fiskbuljongtärning 2 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 2 dl vatten 1 pkt saffran (à 0,5 g) 300 g räkor med skal 1 burk musslor (à 150 g) 1 1/2 tsk tomatpuré Till servering ev www.ica.se
Röding med vitvinssås och rotselleripuré Värm upp fiskbuljongen i en kastrull. 0,5 l fiskbuljong (1,5 msk fiskfond och vatten). Vitvinssås2 schalottenlökar, grovt hackade 2 dl vitt vin 0,5 l fiskbuljong (1,5 msk fiskfond och vatten) 2 dl vispgrädde 1 msk citronjuice 2 msk smör www.koket.se