Fisk

Fisk

Inkokt lax med vårprimörer och dillkräm

Inkokt lax med vårprimörer och dillkräm

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Dillkräm 2 msk majonnäs 1 kruka(or) dill 2 dl crème fraiche 0 odefinierad salt 1 tsk grovkornig senap 0 odefinierad svartpeppar lax 3 st lagerblad 1 msk salt 0,5 dl ättiksprit 600 gram laxfilé(er) 1 l vatten 0,5 st gul lök(ar) 5 st svartpepparkorn 1 kruka(or) dillstjälk(ar) Primörer 0 odefinierad olivolja 1 tsk honung 0 odefinierad salt 1 knippa(en) sparris 550 gram mixmorötter Köp receptet Näringsvärde Kcal
Grillad lax med chilimajo och färskpotatis

Grillad lax med chilimajo och färskpotatis

ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade
Ramslökssill med citron

Ramslökssill med citron

En härlig sillvariant smaksatt med den gotländska vårdelikatessen ramslök som ger en behaglig vitlöksmak och fin färg
Somrig sallad med färskpotatis och lax

Somrig sallad med färskpotatis och lax

Inkokt lax600 g laxfilé 1 l vatten 0,5 dl ättiksprit 12 % 2 msk strösocker 1 msk salt 1 knippe dill 2 salladslökar 2 lagerblad 8-10 svartpepparkorn
Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

Torsk600 g torskrygg, i portionsbitar à 150 g 5 dl vatten, kallt 1,5 msk salt. 1Tartarsås5 cornichons, finhackade 1 bananschalottenlök, finhackad 2 msk kapris, grovt hackad 1 msk persilja, hackad 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs svartpeppar salt
Torskrygg med beurre blanc, råstekt sparrisbroccoli och forellrom

Torskrygg med beurre blanc, råstekt sparrisbroccoli och forellrom

600 g torskrygg salt 25 g smör färsk timjan 4 msk forellrom. Beurre blanc1 bananschalottenlök 1 dl torrt vitt vin 1 msk vitvinsvinäger 7-8 vitpepparkorn 150 g smör 0,5 dl vispgrädde 1 msk gräslök, finskuren ca 1 krm tryffelolja, med äkta arom
Lysande gul fiskgryta | Recept ICA.se

Lysande gul fiskgryta | Recept ICA.se

4 400 g torskfilé, sej eller hoki 300 g laxfilé 1/2 purjolök 1/2 gul lök 1 msk smör 1 vitlöksklyfta 1 1/2 tsk salt 1 tsk timjan 1 tsk basilika 2 1/2 dl torrt vitt vin 1 1/2 fiskbuljongtärning 2 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 2 dl vatten 1 pkt saffran (à 0,5 g) 300 g räkor med skal 1 burk musslor (à 150 g) 1 1/2 tsk tomatpuré Till servering ev
Röding med vitvinssås och rotselleripuré

Röding med vitvinssås och rotselleripuré

Värm upp fiskbuljongen i en kastrull. 0,5 l fiskbuljong (1,5 msk fiskfond och vatten). Vitvinssås2 schalottenlökar, grovt hackade 2 dl vitt vin 0,5 l fiskbuljong (1,5 msk fiskfond och vatten) 2 dl vispgrädde 1 msk citronjuice 2 msk smör