Dag 1. Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt mjölet och rör till en jämn smet. Täck blandningen med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 1 dygn
I helgen skapades salsiccia. Jag har varit på gång länge men aldrig riktigt kommit till skott. Egentligen har det nog bara hängt på att jag varit för lat för att krångla fram köttkvarnen ur mina föräldrars förråd
Mitt förhållande till korv är en lång kärlekshistoria. Kumlakorven kom in tidigt i mitt liv, när jag bodde i Örebro och jag gillar faktiskt allt från Partajgrillare till gryniga, handgjorda Isterband
Idag provade jag att göra hemgjord döner kebab. Mycket lyckat prov. Idén hade jag fått av Linda på Kryddburken (ändrade lite dock, framför allt i kryddningen)
För ett tag sen hade jag förmånen att få lära mig göra smör. Precis som mycket annat är det är inte alls svårt om man bara vet hur man ska göra, men de flesta av oss vet nog inte det
Man måste inte odla egna tomater för att göra egen hemgjord ketchup, nej, passa på nu när tomaterna är som godast och köp på dig ett gäng i affären, svenska då förstås, inte några från Holland och gärna körsbärstomater
Oj oj oj vad jag har varit trött idag. Nu när det är så nära till tävling går jag och tänker på allt runt omkring tävlingen hela tiden och det är mycket som snurrar i huvudet
Har man en marängbotten i frysen så går det på nolltid att göra en god tårta. 125 g mjukt smör/margarin1 dl strösocker2 äggulor1½ dl vetemjöl2 msk kakao2 tsk bakpulver1 dl mjölkMaräng3 äggvitor2 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 påse mandelspånFyllning3 dl vispgrädde1 brk mandarinklyftor2 bananerUgnsvärme - 175 graderVispa smör och socker