Mina favoriter

  • 4 Recept
Mina favoriter

Färskrökt pangasiusfilé

Gnid in fisken med flingsalt 2-3 timmar innan rökningen skall börja och håll den kallt. Placera fisken i röklådan och rök den i ca 30-35 minuter
Dansk Flæskesteg - ribbestek med knaprig svål

Dansk Flæskesteg - ribbestek med knaprig svål

En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott. 4 persCa 1,2kg Ribbestek eller Ca 7-800g Kotlettrad med svålSalt, helst GourmetsaltCa ½dl Steksky2½dl Matlagningsgrädde½msk Vetemjöl1msk Kalvfond½dl MjölkLite sojaSaltVitpepparLägg steken med svålen nedåt i en ugnseldfast form

Dansk fläskstek med spröd svål

1.  Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. 2.  Fyll en långpanna till ca 1/3 med vatten och ställ in den i 250° varm ugn
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Skär fickor i svålen, från utsidan ända in till köttet. Svålraderna bör vara ½ cm breda. Salta svålen. Gnid in svålen med salt och var noga med att det kommer ner salt i svålfickorna