Jag blandade min confitera vitlök med smör och persilja och gjorde vitlöksbröd på det viset. Det senaste jag provade att confitera var vitlök efter att jag hade sett ett recept i Bon Appetit, men det var med smör och kändes lite vanskligt, så jag använde olja istället
Häll upp olivoljan i ett glas eller liknande och pressa i vitlöksklyftan. Pensla brödet på båda sidor med vitlöksoljan och strö sedan över flingsalt och oregano
Är det något som är gott så är det vitlöksbröd. Det vanliga är att vi köper färdiga vitlöksbaguetter (typ Hattings ni vet) eller så köper vi en färdig vanlig baguette, skär skåror i brödet och fyller med hemgjort vitlökssmör
Innan min göra-ingenting-kväll inleds tänkte jag dock bjuda er på ett fantastiskt gott vitlöksbröd. Krispigt bröd med smak av vitlök, persilja och smakrik ost som är gott till såväl kött som kyckling, eller bara som det är
Pappsen fick i uppdrag att förvandla den till vitlöksbröd, vilket han gjorde med bravur. Med lök, vitlök, dijonsenap, soja, grädde och créme fraiche blev det en festlig middag som vi serverade med pressad potatis och sallad