Nej, skriver inte julskinka. Skriver skinka, för det här är något som är lika gott året om. Är ju lite sen när det gäller julrelaterad mat eftersom jag varit på annan ort ett tag, men kände starkt att jag trots det inte vill missa skinkan
150 g valfri veganskskinka (t ex Astrid och Apornas Rökt sk*nka). 3 1/2 dl riven vegansk ost (t ex Astrid och Apornas Perfekt pizza). äggfria, äggfritt, mjölkfria, mjölkfritt, Pizzabullar, recept, vegan, veganska, vegetariska 10-12 bullar. 150 g valfri veganskskinka (t ex Astrid och Apornas Rökt sk*nka). 3 1/2 dl riven vegansk ost (t ex Astrid och Apornas Perfekt pizza)
Den utgår ifrån idén om den klassiska, men nu förtiden nästan helt bortglömda rätten Dopp i Grytan, men jag har uppdaterat den ganska mkt och gjort en enklare och – så klart vegansk version där vi kokar svamp istället för skinka i buljongen
Det här blev mitt resultat, det blev till och med en veganskjulskinka faktiskt. I år är faktiskt det första året som jag har tänkt att äta så mycket vegetariskt och veganskt som möjligt på jul
I lucka 21 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi ett vegansk julbord från Bosphorus i Hötorgshallen. Nu kan du blanda ut julbordet med veganska alternativ, eller byta ut köttet helt och hållet med den veganska meze-brickan (Meze Deluxe) för 2-3 personer som imorgon kommer att kosta endast 189 kr
Jag som varken är vegan eller vegetarian (men jag har blivit superinspirerad att testa veganska recept, så det blir det mer av framöver) och hade taleggio och skinka i kylen gjorde grilled cheese istället
För att göra rätten vegansk så utesluts skinkan och osten (eller använd vegansk ost) i stället kan man ta Sour supreme och tångkaviar samt finhackad rödlök