koka upp lagen igen, krydda med tex torkad röd chili och häll över grönsakerna i rena små burkar. Snart är sommaren här med goda små västeråsgurkor, som bara väntar på att få läggas in
Lagt in squash tillsammans medchili och lök, gjort saltgurka med dill och senapsfrö och så jättestora burkar med pickles där alla möjliga grönsaker får vara med
Inlagd gurka är en favorit och en gång när jag reste i jobbet i Polen så fick jag själv förklara i köket att jag ville ha en förrätt bestående av Polsk traditionell mjölksyrad gurka med smetana, rysk kaviar och honung
Vad ska jag göra med alla gurka. Dela chilin och ta bort lite av kärnorna, annars blir det för starkt. Prova att göra inläggningen med squash också, om du hör till dem som har denna grönsak på längden och tvären där hemma
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Var noga med att mäta lockets diameter, mät alltså inte den gamla ringen då de ofta töjs ut. chili. Men, tro nu inte att detta är mekkigt utan funkar lika bra med en gammal senapsburk med skruvlock
Västeråsgurkor och dillkronor är något jag bara brukar få tag på under en rätt så kort tid på sommaren så jag brukar försöka hinna med att lägga in några burkar