Gör det gärna enklare för dig och koka bara lite härlig nyttig broccoli. Fiskpinnar brukar ju barn gilla, men vi vuxna har ofta en njuggare inställning – jag har det i vart fall
Koka fisken tillsammans med broccoli, morot och lite persilja. Solrospanerad torskfilé4 portioner400g torskfilé2 dl vetemjöl1 tsk salt1 ägg (beror på äggets storlek, kan behövas 2 st vid små ägg)2 dl solroskärnorrivet citronskal från 2 st citroner½ dl fryst persiljasmör att steka isalt och pepparDela torskfiléerna i portionsbitar. 400g torskfilé
Idag fick det bli stekt torskfilé med palsternackspuré till lunch och till det var det smörstekt broccoli samt rödlök som jag reducerat ned med lite balsamvinäger, hade kvar lite vitvinssås sen gårdagens lunch så den fick också åka med, fräschade upp den med lite persilja
Broccoli tycker jag är gott till fisk och går snabbt att fixa till. En härlig torskfilé smakar alltid fint, extra gott blir det om man hackar nötter och vänder den i det innan man steker den gyllengul i smör
Till det hade vi torskfiléer, som jag lindat in i tjocka skivor bacon/fläsk, kokt broccoli och lite räkor om man har det hemma, men det behövs inte egentligen
4 900 g potatis 250 g broccoli Fiskgryta 1 morot 1/2 purjolök 1/2 apelsin 2 1/2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 1 msk maizena majsstärkelse 1/2 msk curry salt och peppar 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smörj en eldfast och lägg den frysta torskfilén i mitten, salta och ev peppra. Koka broccolin enl anvisning på påsen, stek den skivade svampen i smör och salta och dela tomaterna på mitten