Jag lagar en hel del thaimat. Thaimat är väldigt enkelt och snabbt att fixa själv. Ett måste när man lagar thaimat är currypasta och fisksås eller ostronsås
Om Ella får välja mat så blir det alltid Thaimat, då helst hämtmat i och för sig. Oftast använder jag kyckling i den asiatiska maten jag gör, men den här gången slog jag till på lövbiff
Vi lagade thaimat och åt så vi storknade. Pad Himmapan3–4 port300 gr bidd, strimlad lövbiff1 msk matolja1 gul lök, klyftad1 morot, strimlad1 paket (ca 200 g) grön sparris, tinad eller 1 bunt färsk1 påse Oyster & Garlic Wok sauce1 dl cashewnötter, hackade TILLAGNINGBryn den strimlade biffen på hög värme i olja. 300 gr bidd, strimlad lövbiff
Mmm älskar de speciella smakerna i thaimat. Häll på hälften av dressingen över den stekta och strimlade lövbiffen, låt stå kallt och vila tills det är dags att servera
Efter det blev vi indelade i tre olika matlagningsteam och nu var det dax att laga thaimat. 300 g biff, strimlad (t ex lövbiff) 1 msk matolja 1 gul lök, klyftad 1 morot, strimlad 1 paket (ca 200 g) grön sparris, tinad eller 1 bunt färsk 1 påse Santa Maria Thai Wok Sauce Oyster & Garlic 1 dl cashewnötter, hackade Bryn den strimlade biffen på hög värme i olja
Vad passar då bättre än att fylla bordet med stark och kryddig thaimat. Strimlad ekologisk lövbiff ligger redan och gottar sig i en stark marinad med vitlök och ingefära och inväntar wokning