Svt 1 recept

0 Spara

Revolution i Ukraina men inte i SvT

1. 1. 1. 1. I. d. a. g. s. k. e. r. e. n. r. e. v. o. l. u. t. i. o. n. i. e. t. t. e. u. r. o. p. e. i. s. k. t. l. a. n. d. U. k. r. a. i. n. a. s. p. r. e. s. i. d. e. n. t. J. a. n. u. k. o. v. y. t. j. h. a. r. a. v. s. a. t. t. s. F. ö. r. r. a. p. r. e. m. i. ä. r. m. i. n. i. s. t. e. r. J
0 Spara

Årets julvärd i SVT: Petra Mede

Projekt år 2015. Projekt år 2015♥ Vi har pratat om att bygga en terass både här hemma och en i stugan, får se om det blir något av det. Projekt år 2014♥ Ska detta bli vårt första år utan ett projekt i sikte. )Projekt år 2013♥ Fixa iordning i garaget ( isolera, byta porten, sätta in vårt gamla kök) - Kenneth har börjat lite smått nu. ) ♥ Jag & Hannes ska åka till Jay i Texas på sportlovet 2013. ) Projekt 2012 ♥ Vi ska göra i ordning i köket/vardagsrummet i Herta - KLART. )Projekt 2011 ♥ Vi ska bygga en mulltoa ute vid kontoret - KLART. Projekt 2010♥ Åka till USA - Det var en helt OTROLIG resa
59 Spara

MARÄNGRULLE MED LIMEKRÄM

Tårtan bakades i programmet Go´kväll i Svt. 1 dl hasselnötter. 2 1/2 dl strösocker. Rivet skal av 1 lime. 1. Grädda på andra falsen nerifrån ca 15 min. Låt den ligga kvar på plåten ca 10 min. Vänta ytterligare 10 min innan du försiktigt lossar papperet. 1 dl hasselnötter. 2 1/2 dl strösocker. Rivet skal av 1 lime
37 Spara

Torskrygg med rödvinssås och skinkchips

1. Låt dem steka mitt i ugnen ca 10 minuter tills de blir torra, passa noga så att de inte bränns. Ta ut skinkan och sänk sedan ugnstemperaturen till 125 grader. Koka lökarna 10–15 minuter i rödvinet och 2 dl vatten. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna, lägg i de kokta lökarna och strö över 1 msk socker. 1 kg. 2 + 1 msk. 1 msk
31 Spara

Kycklingspett med jordnötssås

Receptet hittade jag på SVT. 1 pressad lime eller citron. 1/2 dl soja. 1 msk fisksås (fish sause). 1,5 tsk svartpeppar. 100 g finhackade jordnötter. 1 burk kokosmjölk. 1 msk pressad citron eller lime. 1 msk fisksås. Lägg i kycklingbitarna och låt marinera i minst 1 timme. 1 pressad lime eller citron. 1/2 dl soja. 1 msk fisksås. 1,5 tsk svartpeppar. 100 g. 1 burk kokosmjölk. 1 msk pressad citron eller lime. 1 msk fisksås
30 Spara

Håkans festliga nyårsmeny med bästa bubblet

drygt 1 dl creme fraiche 34%. 150 g neutral färskost, t ex Philadelphia. 1/2 rödlök. 1/2 tsk salt. 100-150 g löjrom eller annan rom. 1. Klä en form ca 10 x 20 cm med bakplåtspapper, tryck ut smulorna till en botten och ställ kallt. 1-2 tsk riven färsk pepparrot. 1-2 tsk pressad saft av lime. 1/2 tsk salt. 1/2 tsk socker. 1 tsk rapsolja. 1. Blanda salt, socker och limesaft och vänd runt tomatköttet däri ca 10 min före servering. 1 tsk salt. 1 krm nymalen svartpeppar. 1 msk konc vilt- eller kalvfond. 1/2 dl russin, gärna sultana-. 1 msk smör. 1. Sätt ugnen på 125°. Koka ihop tills 1 1/2–2 dl återstår. 1 ask färska jordgubbar, ca 250 g. 1. Sätt ugnen på 125°. Häll smeten i en avlång 1-litersform, klädd invändigt med bakplåtspapper. Låt terrinen kallna och ställ den sedan i frysen ca 1 dygn. Nr 7628, 109 kr. Nr 7418, 395 kr. 2010 Trimbach Riesling. Nr 2639, 119 kr. Nr 8011, 99 kr. Nr 1945, 53 kr. 2011 Natureo Free Muscat. Nr 1912, 49 kr. Nr 1964, 69 kr. Nr 1996, 34 kr 4-6 personer. drygt 1 dl creme fraiche 34%. 150 g neutral färskost, t ex Philadelphia. 1/2 rödlök. 1/2 tsk salt. 100-150 g löjrom eller annan rom. 1-2 tsk riven färsk pepparrot. 1-2 tsk pressad saft av lime. 1/2 tsk salt. 1/2 tsk socker. 1 tsk salt. 1 krm nymalen svartpeppar. 1 msk konc vilt- eller kalvfond. 1/2 dl russin, gärna sultana-. 1 msk smör. 1 ask färska jordgubbar, ca 250 g
28 Spara

Bästa såserna till skaldjuren och en lättgjord äppelpaj

1 1/2 dl majonnäs1 1/2 dl gräddfil1/2 dl chilisås, av ketchuptypett par droppar tabascoev 1-2 tsk cognacsaltBlanda alla ingredienser och ställ kallt, gärna några timmar så smakerna hinner mogna. 2 msk vanlig svensk senap1 msk dijonsenap1 msk socker1 msk vitvinsvinäger1 dl rapsoljasalt, vitpeppar1 dl finhackad dillBlanda senap, socker och vinäger i en skål, rör tills det mesta av sockret löst sig. 2 äggulor1 tsk dijonsenap1 msk pressad citronsaft2 vitlöksklyftor, pressadeca 1/2 g saffran, 1 påse1 1/2 dl rapsolja1 dl olivoljasalt, vitpepparDet är bra om alla ingredienser har samma temperatur. 1 kruka färsk basilika1 dl grovhackad persilja1 tsk finhackad färsk chili1 vitlöksklyfta, pressad3 msk majonnäs2 dl creme fraichesaltMixa basilika och persilja med de övriga ingredienserna till en slät sås, smaka av med lite salt. 4 – 5 äpplen150 g smör1 1/2 dl strösocker1 1/2 dl vetemjöl1 1/2 dl vispgräddeServering. vaniljglass1. DRYCKERTill rökta räkor2013 Neethlingshof Sauvignon Blanc, Sydafrika, nr 28006, 80 krTill naturella räkor2012 Loimer Lenz Riesling, Österrike, nr 4350, 89 kreller2012 Stoneleigh Riesling, Nya Zeeland, nr 6498, 102 krTill krabba2012 Kloster Eberbach Riesling Kabinett, Tyskland, nr 5810, 99 krTill havskräftor och hummer2010 Domaine de la Boissioneuse, 159 kr, Frankrike, nrr 5624, 159 krAlkoholfritt. Staropramen Non-Alcoholic, Tjeckien, nr 1930, 12. 40 kr/33 clNatureo Free Muscat, Spanien, nr 1912, 49 kr 1 1/2 dl majonnäs. 1 1/2 dl gräddfil. 1/2 dl chilisås. 1-2 tsk cognac. 1 msk dijonsenap. 1 msk socker. 1 msk vitvinsvinäger. 1 dl rapsolja. 1 dl finhackad dill. 1 tsk dijonsenap. 1 msk pressad citronsaft. ca 1/2 g saffran, 1 påse. 1 1/2 dl rapsolja
26 Spara

Kräftskivans festliga tillbehör

12-16 bitar. 80-100 g neutral färskost. 1 burk grillad paprika i strimlor, 200 g. 1. Ta fram rullarna ca 1/2 timme innan så smakar den mer. 1 vitlöksklyfta, helst färsk. 1 msk saft av lime eller citron. 1-2 msk rökt paprikapulver. 1. 2 1/2 dl vetemjöl. 1 krm salt. 125 g kylskåpskallt smör i tärningar. 1 rödlök. 1-2 krm salt. 1 krm nymalen vitpeppar. 1 tsk torkad timjan. 150-200 g brie. 1. Förgrädda i 200° ugn ca 10 min, ta ut och höj värmen till 225°. Ta ut och låt pajen sätta sig 5-10 min innan du serverar med sallad. 1 dl florsocker. 1 äggula. ca 1 kilo melon. 6-12 cl melonlikör, t ex Midori (nr 799, 149 kr). 1. Ta fram moussen ca 1/2 timme före servering. Nr 1305, 18. Nr 1490, 17. 2012 Jacob's Creek Dry Riesling, Australien. 2010 Trimbach Riesling, Frankrike. Nr 2639, 119 kr. 2012 Les Lauzeraies Tavel Rosé, Frankrike. Störtebeker öl 1402, Tyskland. Nr 1900, 10. Nr 1947, 12. Nr 1912, 49 kr. 12-16 bitar. 80-100 g neutral färskost. 1 burk grillad paprika i strimlor,. 1 vitlöksklyfta, helst färsk. 1 msk saft av lime eller citron. 1-2 msk rökt paprikapulver. 2 1/2 dl vetemjöl. 1 krm salt. 125 g kylskåpskallt smör i tärningar. 1 rödlök. 1-2 krm salt. 1 krm nymalen vitpeppar. 1 tsk torkad timjan. 150-200 g brie. Nr 1305, 18. Nr 1490, 17. 2012 Jacob's Creek Dry Riesling, Australien. 2010 Trimbach Riesling, Frankrike. Nr 2639, 119 kr. 2012 Les Lauzeraies Tavel Rosé, Frankrike
26 Spara

Kanelkyckling

Blev lite förvånad när jag insåg att jag faktiskt hade missat "Nya Landgång" på SVT. 1 kg kycklinglårfilé. 1 dl sultanrussin. 1 dl pinjenötter (jag körde solrosfrön, gick också bra). 1 dl citronsaft. 1 dl olivolja. In i ugnen på 200 grader ca 15-20 min. 1 kg kycklinglårfilé. 1 dl sultanrussin. 1 dl pinjenötter. 1 dl citronsaft. 1 dl olivolja. 15-20 m
Sökförslag och sidor