Sufflé med svamp recept

Kycklingpaj med sufflétäcke

Kycklingpaj med sufflétäcke

Dela paprika och kyckling,svampen i mindre bitar. Lägg ut sufflén över kycklingröran. Denna paj blir matigare och mer mättande,samt något nyttigare än en vanlig paj med bara vetemjöl
Köttfärspaj med sufflétäcke

Köttfärspaj med sufflétäcke

Fräs köttfärsen medsvampen. Sufflé. Blanda crème fraiche med senap och vänd sedan ner i de uppvispade vitorna
Fylld sufflérulle

Fylld sufflérulle

Bred ut degen på en plåt med ugnspapper. Koka ihop sufflén och svala. 150 g svamp. tillsätt därefter 3 ägg och rör om
Snart dax för påskalammet

Snart dax för påskalammet

Sufflén. Mixa svampenmed de två äggen och fyll de smörade formarna. Sätt in formarna tillsammans med köttet
Vårkyckling med rostad paprika och äggstanning med trattkantareller

Vårkyckling med rostad paprika och äggstanning med trattkantareller

Så, då var kycklingen på gång, vad skulle jag då göra medsvampen. Ibland så är nästintill omöjligt att komma på vad jag ska laga för mat när jag kommer hem från jobbet, jag hade tagit fram en fin vårkyckling ur frysen på morgonen så något med kyckling skulle det ju bli i alla fall
Suffléäventyret fortsätter

Suffléäventyret fortsätter

Det smakade mest ägg, bakat ägg med lite lite bärsmak. Konsistensen var också lite skum, som en svamp typ
Det gröna julbordet - del 3

Det gröna julbordet - del 3

Svampsufflén kan varieras med andra svampar och färska kryddor. Champinjonsufflémed persilja & kokos. Inte med syftet att skuffa undan allas favoriter, men för att öka variationen och färgerna

Sufflé på Allerum Grevé med varm svampsmörgås

Smörj portionsstora suffléformar väl, pudra med vetemjöl och fyll dem medsufflémassan. Ansa svampen och smörfräs den tillsammans med fint skuren purjolök och det rökta sidfläsket
Kantarell och ostsufflè

Kantarell och ostsufflè

Och jag har ju alltid velat testa göra sufflè så jag slog ihop detta och gjorde en kantarellsuffle med västerbottenost

Kantarellsufflé

   Blanda sufflésmetenmed äggvitorna, smaka av med salt och peppar och fördela i fyra smorda portionsskålar med höga kanter så att sufflén får lätt att höja sig
Svampsufflé

Svampsufflé

Servera sufflénomedelbart. Strö över mjöl och späd med vätska. Hacka svampen grovt och fräs den i smör tills den fått lite färg
Svampsufflé med aromsmör

Svampsufflé med aromsmör

Häll smeten i en smord suffléform (form med höga rakakanter). Lite längre tid omsufflén stått i kylen - lite kortare om du valt att göra den iportionsformar

Kantarellrulle

Stjälp upp sufflén på ett bakpapper. Smält fettet, rör ner mjölet och späd med mjölken. Fräs under tiden den hackade svampen i matfett tills det "knäpper" i den

Kantarellsufflé

Späd långsamt med vätskan och låt massan bli jämn och blank. Rensa svampen. Smörj och bröa en suffléform och häll ner kantarellmassan

Kantarellrulle

 Stjälp upp sufflén på ett bakpapper.  Smält fettet, rör ner mjölet och späd med mjölken.  Fräs under tiden den hackade svampen i matfett tills det "knäpper" i den

Grönsakssufflé

 Smält fettet i en kastrull, tillsätt mjölet och späd under omrörning med den kokande mjölken.  Lägg grönsakerna i botten på formarna, salta och peppra lätt och fördela sufflésmeten över