Skala palsternackor, morötter, selleri och kålrot och skär i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det i en gryta i olivolja på medelvärme, så att löken blir blank och mjuk
En lök (röd eller gul). I slutet av koktiden häller du ned krämfräjsen tillsammans med halverade plommontomater och skivad selleri från de sticken du hade kvar
Så här gör du Hacka hälften av den gula löken, vitlök, selleri och morot och fräs i en kastrull med olivolja och peperoncino ett par minuter tills löken är mjuk
Fräs lök och selleri tills det är mjukt i oljan. Tillsätt sedan tomaterna. Fräs schalottenlök och blekselleri i lite matolja på medelvärme tills det mjuknat i en stor kastrull
Blanda ner lök, (vitlök) morötter och selleri med ytterligare lite olivolja. Finhackade morötter och stjälkselleri ger fin smak på vilken köttfärssås som helst, oavsett om den ska användas till en lasagne eller inte
Tillsätt schalottenlök, selleri, vitlök och ingefära i smöret i någon minut utan att det bränns. Riv äpple, lök och hacka katrinplommonen och lägg i en smord form
Bryn lök, vitlök, paprika, selleri och kryddor några minuter. Som ni kanske märker så använder vi gärna och ganska ofta stjälkselleri när vi lagar mat och någon undrade varför, så vi känner att en förklaring är på sin plats
Traditionellt sett så ska den innehålla vissa saker, tex okra, paprika, chili,selleri och lök. Strö över kryddorna och toppa med pressad vitlök samt mycket färsk, repad timjan