Skölj citronerna noga och finriv det yttersta skalet. Blanda samman mjöl, havregryn, vallmofrö, bakpulver, socker, salt, citronskal och smör i en skål till en smulig smet
Jag har tidigare bakat bland annat Kesella-scones, Citron- och solrosscones och Honungsscones. Blanda mjöl, bakpulver, salt, solroskärnor och citronskal i en bunke
Rör ihop citronkvarg och cream cheese. Bred på sconesen och servera direkt. Tryck ut degen på ett bakbord så den är cirka 2,5 cm tjock och stansa ut med pepparkaksform räfflade scones. 100 g Valio Eila® laktosfri kvarg citron. 100 g Valio Eila® laktosfri kvarg citron. 100 g Valio Eila® laktosfri kvarg citron. 100 g Valio Eila® laktosfri kvarg citron
Och sconesen (scones i plural. Jag ville hålla mig traditionell och något som vi vanligtvis åt när vi bodde i London var scones med lemon curd, så så fick det bli
Smaksätt gärna degen med rivet skal av 1 citron, apelsin eller lime. Ingredienser. 8 dl vetemjöl1 1/2 msk bakpulver 1 tsk salt100 g smör4 dl mjölkGör så här
Scones är vansinnigt lätt att röra ihop och klara på en kick, perfekta att svänga ihop efter en lång svamptur eller höstpromenad eller som ett enkelt brunchalternativ
Socker ska nämligen läggas i koppen först om ni vill ha det, följt av en tunn skiva citron. Idag är det dags för andra delen och det man äter efter sina sandwiches, nämligen scones