Saftmaja jordgubbar recept

Att göra saft

Vanligast här är att använda en så kallad saftmaja, en tredelad kastrull med avtappningsslang. Fasta bär som till exempel krusbär och plommon behöver koka längre än till exempel hallon och jordgubbar
Rabarbersaft, My Feldts recept

Rabarbersaft, My Feldts recept

1 l rabarber, saft från (ur saftmaja) ev jordgubbar 600 g strösocker 50 g citronsaft 1 kruka mynta. 1 l rabarber, saft från (ur saftmaja) ev jordgubbar 600 g strösocker 50 g citronsaft 1 kruka mynta

blandsaft

Jag tog med en kniv och bärdelen från saftmajan ut i trädgården och fyllde den där, på plats. Med rabarber, jordgubbar, smultron och vita vinbär blev det
Rårörd saft

Rårörd saft

Inget kladdigt kokande, ingen konstig saftmaja (som jag för övrigt inte ens äger). I somras var vi nämligen på självplock av jordgubbar
Kringlor och Saft

Kringlor och Saft

Jag är lycklig ägare till en gammal saftmaja och det underlättar verkligen saftkoket. För er som inte vet vad en saftmaja är kan jag berätta att det är en slags ångkokare där man varvar bär och socker och sedan tappar upp den färdiga saften direkt i flaskor Oerhört smidigt
Igår var en Historisk dag!!

Igår var en Historisk dag!!

Jaja har jag satt SaftMaja i arbete. 4 dl frysta jordgubbar (för vacker röd färg). Koka rabarberna i en gryta med jordgubbarna tills rabarbern är mjuk,ca 10-15 min. 4 dl frysta jordgubbar
Bärdag

Bärdag

Jag använder en saftmaja när jag kokar saft dvs bären varvas med socker och ångas och vips så har man färdig saft att hälla på flaskor

Hallon- och jordgubbssaft

Blanda hallon och jordgubbar och häll i vattnet,samt socker i en saftmaja och den ev natriumbensoaten