Saffransbröd med mumsig fyllning, i långpanna30 bitar 75 g smör eller margarin0,5 l mjölk50 g jäst250 g kvarg (finns billig o bra på Lidl, annars Kesella)2 pkt saffran2 dl socker0,5 tsk saltca 1,5 - 1,6 l vetemjöl
Idag har vi tänt första ljuset i adventsljusstaken och snart ska vi mysa med nybakade lussekatter. Efter att ha haft fullt hus här idag sitter jag och maken och njuter av tysnaden, S är på kalas och D är och leker hos en kompis
Saffransbröd. Baka ut till valfritt saffransbröd. Frys gärna in saffransbrödet samma dag. Grädda små saffransbröd, tex vanliga lussekatter gräddas mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter, längder, flätor, kakor i nedre delen i 200-225 grader, 15-20 minuter
Om du inte har bakat saffransbröd ännu så är det hög tid nu. Glöm torra, smaklösa lussekatter och prova istället den här saftiga saffranslängden smaksatt med vit choklad och apelsin
Saftigt och gott. Saffransbröd/Saffranskaka (går lika bra utan saffran). Den här är toppen… Jag var nästan säker att jag hade lagt ut den redan, men hittar inte så tydligen NOT… Fick inspiration från en kompis och har ändrat lite
Ta i lite mer mjöl om så behövs - men inte i överkant, saffransbröd blir lätt torrt. Smält margarinet, slå i mjölken och låt blandningen bli lite ljummen
) Ett favoritrecept på glutenfritt saffransbröd utan mjölmixer (se nedan) direkt ur min och Susannes bok som kom ut i våras Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Frys in de som inte skall ätas upp omedelbart - saffransbröd torkar fort. Årets lussekatter. Lucia står för dörren och som utlandssvensk upplever jag plötsligt våra svenska traditioner som alldeles extra viktiga
För ett par helger sedan gjorde jag saffransbröd som jag la upp på bloggen (), idag tidig eftermiddag bakade mamma riktiga lussekatter enligt vårat traditionella recept
Saffransbröd. Baka ut till valfritt saffransbröd. Frys gärna in saffransbrödet samma dag. Grädda små saffransbröd, tex vanliga lussekatter gräddas mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter, längder, flätor, kakor i nedre delen i 200-225 grader, 15-20 minuter
Fördelen att göra stora bröd av saffransdeg är att det blir saftigt & mer hållbart. Pensla de nygräddade saffransbrödet med sirap utrört med en skvätt vatten & strö genast över stött kardemumma blandat med strösocker