1 l vatten 1 kg strösocker 1 förp citronsyra 2 citroner, skivade 1 l vinbärsblad. 1 l vatten 1 kg strösocker 1 förp citronsyra 2 citroner, skivade 1 l vinbärsblad
Saft och skal från ekologisk citron. Det blev en härlig träff där vi lagade mycket god mat i det stora lantköket på gården, med en hel del örter från trädgård och växthus
Tillsätt saften av citronen och sjud på svag värme under vispning till krämen börjar tjockna. Åh, jag kände när jag var i min svartavinbärsbuske att jag måste göra något, men inte saft eller gele utan något mer raffinerat
Min topp tre-lista över saftsmaker. När jag drog igång årets rabarberplanering (jo, det är sådant som vi bakbloggare pysslar med) skickade jag ut en fråga på Facebook om vilka recept mina vänner saknade
Och om du är för sent ute för att koka fläderblomssaft – koka saftpå svarta vinbärsblad istället. Har du inte testat att göra saftpå fläderblommor så är det dags
Sila genom silduk och häll upp på atamonsköljda flaskor. 20 l svarta vinbärsblad. Rensa bladen, skiva citronerna och apelsinerna, lägg i en stor spann (20 l) eller annat lämpligt kärl
Skiva citronerna och lägg i saften, tillsätt sedan citronsyra. Låt saften stå kallt i ca 4-6 dygn5. Sila saften över en silduk ner i en hink, och häll sedan saftenpå flaskor6