Saft och sylt av samma bär recept

Saft och sylt av samma bär

Saft och sylt av samma bär

Häll över kallt vatten, vin- eller citronsyra och natriumbensoat. För ev fastare sylt kan du reda med potatismjöl utrört med lite vatten
Jordgubbssaft och jordgubbssylt

Jordgubbssaft och jordgubbssylt

Frysen börjar nu fyllas av diverse bär, sylterochsaft. Vill man ha lite fastare sylt kan man ta syltsocker eller kanske hälften av varje, det beror lite på hur mycket vätska som finns var bland bären
Jordgubb- och myntasaft

Jordgubb- och myntasaft

Så underbara timmar där vi hann avhandla det mesta och skratta så tårarna sprutade. Började dagen som vanligt med jobb men flaxade ut lite tidigare för kvalitetstid med några av de finaste vännerna hemma hos en av dem som precis flyttat till nytt hus
Många tips för användning av aroniabär!

Många tips för användning av aroniabär!

Ta fram och drick råsaften som den är – rena hälsobomben, eller sockra och späd med vatten. Blanda aronia med äpple eller rabarber till sylt eller saft

Att göra saft

Undantaget är om man ångkokar och tänker använda massan till sylt. Saft är helt enkelt saftenav frukter ochbär som man har koncentrerat och sockrat
Körsbär i sockerlag med stjärnanis och kanel

Körsbär i sockerlag med stjärnanis och kanel

Jag tycker att frukt ochbär oftast är godast färska, men då jag gillar att baka och laga mat gör jag en del efterrätter och kakor med frukt ochbäroch kokar äppelmos och gör syltochsaft någon gång ibland
Fläderbärsmarmelad

Fläderbärsmarmelad

Dessa blommor har nu förvandlats till underbart vackra kolsvarta bär som bara väntar på att bli saft, syltoch marmelad
Afternoon Tea-vecka del 2: Scones

Afternoon Tea-vecka del 2: Scones

Tillsätt citronskal ochcitronsaftoch sjud blandningen på låg värme tills den tjocknar. I England är sconesen ljusa och luftiga skapelser som oftast kavlas ut och tas ut till rundlar med mått och serveras med Clotted Cream ochsylt, marmelad eller curd

Smakbitar från det turkiska köket

saftenav en halv citron. Överlag skulle man kunna kalla detta ett maskulint vin som egentligen lite för syltigt, lite för kryddigt ochsamma gång silkigt och lättdrucket – dock, och det här ett stort dock – till den turkiska maten balanseras det upp och fungerar faktiskt förvånansvärt bra

Så får du råd att äta bra

Drickyoghurt gör du enkelt själv genom att skaka ihop hälften yoghurt och hälften mjölk i en flaska och sedan smaksätta med vaniljpulver, en skvätt saft, sylt, bärpuré

Skogens Sorbet på Chokladkaka

Spröda, lite sega med rik chokladsmak och en aning av honung. Vispa ner i den ena bunken med äggvita, häll i en form och ställ i frysen
Saftsylt

Saftsylt

När man pressat juicen ur frukt ochbär genom silduken kan man nämligen återanvända bärmassan som blir över till att göra en väldigt trevlig sylt
Dagens recept: Sommarmarmelad

Dagens recept: Sommarmarmelad

Skal ochsaftav apelsin ger en pikant smakbrytning. Lägg krusbär, rabarber, apelsinskal och -saft i en gryta och koka upp
Kalas med bang

Kalas med bang

När jag kokar saft gör jag alltid restsyltav hallon och jordgubbar. Tanken är att vi ska dra ner på syltoch börja äta mer mos istället