Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
Varva kassler och ost och lägg ovanpå riset. Späd med grädde, mjölk och fond och koka i 5 minuter. Häll såsen över kasslern och gratinera i ugn i 20 minuter. 1 msk kalvfond
Häll tillbaka såsen i grytan och rör om. Tillsätt vatten, kryddor och fond. 1-2 msk kalvfond. och sätt in i ugnen på nedersta fallsen, 225° i ca 11/2 timme
Koka ner portvin, rödvinet, vattnet och fonden med örterna och tomatpurén. En skomakarlåda är en skiva stekt biff som serveras med potatismos och sås, normalt sett serveras tillbehör i form av tärnad bacon och bitar av purjolök som läggs på biffen
Receptet kommer från Arla och det enda som jag ändrade på var att jag tog koriander i stället för persilja i gremolatan och hummerfond i stället för skaldjursfond i såsen
Smaka av och balansera upp såsen med socker och salt och låt sjuda tills såsen tjocknar. Låt koka upp och tillsätt lök, morot, salt, fond, lagerblad, timjan och vitpepparkorn
Såsreceptet är lite på en höft, smaka av så att det blir precis som ni vill ha det. Till såsen. Häll i fond och det mesta av vispgrädden och låt koka upp