Fräs dem mjuka tillsammans med lite smör i ugnssäker stekpanna. Skär fläsket i bitar och stek. Grädda frittatan högt uppe i ugnen tills äggblandningen stelnat
Lägg ner fläskbiten i grytan, slå över linserna (då det var ospecificerade linser tog jag gröna), kryddorna och löken samt vatten så att det täcker linserna gott och väl
Genom att vrida och vända på denna tokigt goda uppväxträtt hade jag kommit fram till att pankopanera den kokta potatisen, salta in vanligt sidfläsk istället för att använda rimmat och sila bort löken ur löksåsen men tillsätta egenrostad chalottenlök
Lättrimmad torskrygg med blomkålspuré, rödbeta, fläskströssel samt brynt smörsås. Rör ihop en kladdkaksmet enligt konstens alla regler, grädda i ugnen till önskad konsistens, kladdig
Skiva fläsken och knaperstek den, funkar också att tillaga den i ugnen. 600g rimmatsidfläsk. En super god torsdagsmiddag som man borde äta oftare än vad man gör
Sätt ugnen på 200 g. Börja med att steka fläsket i stekpannan 2-3 min på vardera sida. Kör sedan in fläsket i ugnen 25-30 min. Kör in potatisen i ugnen tillsammans med fläsket 15-20 min. 600 g Stekfläsk. Ingredienser för Portioner Portion 4 400 g Gröna ärtor Gröna ärtor 400 g Gröna ärtor 400 g Morötter Morot 400 g Morötter 6 st Potatis Potatis 6 st Potatis 12 st Körsbärstomater Körsbärstomater 12 st Körsbärstomater 2 tsk Grönsaksbuljong Grönsaksbuljong 2 tsk Grönsaksbuljong (Till båda puréerna) 2 tsk Salt Salt 2 tsk Salt (Till båda puréerna) 600 g StekfläskStekfläsk 600 g Stekfläsk (Rimmat) 200 g Philadelphiaost Philadelphiaost 200 g Philadelphiaost (Till båda puréerna) Lägg till på inköpslistan Ingredienserna har lagts till på din inköpslista. Markera alla 400 g Gröna ärtor Gröna ärtor 400 g Morötter Morot 6 st Potatis Potatis 12 st Körsbärstomater Körsbärstomater 2 tsk Grönsaksbuljong Grönsaksbuljong (Till båda puréerna) 2 tsk Salt Salt (Till båda puréerna) 600 g StekfläskStekfläsk (Rimmat) 200 g Philadelphiaost Philadelphiaost (Till båda puréerna) Lägg till på inköpslistan
Vill du ha recept på ugnsstektsidfläsk marinerat på gammaldags vis så klicka på bilden nedan. Även den här soppan som är kokt utan ben, ger en hel del gelatin från fläsksvålen