Rimmad fläsklägg oxbringa recept

Fläsklägg med rotmos

Fläsklägg med rotmos

Ett tips är att lägga på oxbringa, fläsklägg eller fläskkorv eller vad du ska ha rotmoset till ovanpå rotfrukter och potatis
Rotmos

Rotmos

Ska helst serveras med rimmat fläsk, fläsklägg eller rimmadoxbringa, lite buljong och iskall mjölk. 2kg Kålrötter (skalad vikt)1kg Potatis (skalad vikt)½kg Morötter (Skalad vikt)Ca 800g Rimmat Fläsk eller oxbringa, mer om man väljer fläskläggSaltVitpepparLägg fläsket i en stor gryta
Grönt blomkålsmos med pepparrot

Grönt blomkålsmos med pepparrot

Fläsklägg, oxbringa eller en korv med hög kötthalt passar också fint till moset. Blomkålsmos Paleo med persilja, purjo och pepparrot 2 port
Rotmos

Rotmos

Servera som tillbehör till en god fläskkorv, rimmadfläsklägg eller oxbringa. saltvatten eller spad från fläsklägg eller liknande

Lappskojs.

400 g rimmad kokt fläsklägg. Skala och koka potatisen, mosa den eller kör med elvisp tillsammans med smöret, späd med grädde och mjölk, smaksätt med salt och peppar

Söpäron

fläsklägg. 5 kg rimmadoxbringa. Skär köttet i lagom stora "grytbitar", inte för små. Lägg i en stor gryta och fyll på vatten så att det täcker ordentligt