Renskavsgryta enbär recept

Renskavsgryta

Renskavsgryta

2 1 pkt djupfryst renskav (à 240 g) smör till stekning 1 hackad gul lök 100 g ljusa kantareller (eller champinjoner i skivor) peppar från kvarn salt 5 krossade enbär 1 msk svart vinbärsgelé 2 dl vispgrädde hackad persilja till servering Lägg till i inköpslistan
Gräddig renskavsgryta, serveras med potatismos

Gräddig renskavsgryta, serveras med potatismos

Tillsätt grädde, fond, gelé, enbär och messmör. 10 enbär, krossade. Gräddig renskav 2 pkt renskav, à 480 g 2 gul lök, skivad 50 g smör 4 dl vispgrädde 1 msk kalvfond 1 msk svartvinbärsgelé 10 enbär, krossade ev 4 msk messmör salt och vitpeppar
Aujulays renskavsgryta?

Aujulays renskavsgryta?

Som vuxen händer det att jag har i både enbär och timjan för att få fram viltsmaken ännu mer. Min mormor serverade ofta renskav när jag var på besök
Renskavsgryta med kantareller!

Renskavsgryta med kantareller!

Tillsätt schalottenlök, vitlök, kantareller och enbär. Har gjort renskavsgryta förr och jag gillar det verkligen, har ingen speciell bismak det smakar bara så gott
Renskavsgryta | Recept från Köket.se

Renskavsgryta | Recept från Köket.se

Tillsätt enbär, gelé och grädde och låt småputtra ca 5 minuter. 5 st enbär, krossade. 1 Paket djupfryst renskav, 240 g 1 st gul lök, hackad 100 g kantareller eller champinjoner i skivor 3 dl vispgrädde 5 st enbär, krossade 1 msk svartvinbärsgelé smör till stekning salt, peppar från kvarn hackad persilja till servering
Renskavsgryta med kantareller

Renskavsgryta med kantareller

6 krossade enbär. Bryn renskaven tills den fått fin färg. Hacka löken + vitlöken fint och häll på, låt allt få bryna ihop
Renskavsgryta på norrlandsvis

Renskavsgryta på norrlandsvis

Krydda med soya, de grovt krossade enbären, messmöret och svampspadet. 12 st enbär. 12 st enbär. Jag ligger fortfarande här sjuk och blogginläggen lyser därför med sin frånvaro
Gräddig renskavsgryta med trattkantareller

Gräddig renskavsgryta med trattkantareller

500 g renskav, fryst 2 msk vetemjöl 3 dl kalvfond (utspädd) 4 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 tsk torkad timjan 4 enbär, finhackade 2 gula lökar, delade i grova bitar 3 msk dijonsenap 0,5 rotselleri, skalad och skuren i 2 cm grova bitar 200 g trattkantareller (alt 2 dl torkade trattkantareller, blötlagda) 200 g grönkål, bladen repade från stammen och hackade 0,5 kruka färsk kruspersilja, grovt hackad smör, till stekning rapsolja salt peppar
Renskavsgryta med äpplen

Renskavsgryta med äpplen

Tillsätt krossade enbär. 8-10 enbär. Tina köttet så det går att skära i bitar. Skala lök och äpplen. Riv dem grovt
Per-Eriks renskavsgryta

Per-Eriks renskavsgryta

Tillsätt krossade enbär. 8-10 enbär. Skär det nätt och jämnt tinade renskavet i bitar och bryn det i Milda flytande margarin i en stekpanna
Renskavsgryta med blomkålsris

Renskavsgryta med blomkålsris

renskavsgryta med svamp och enbär. Tillsätt grädde, fond och krossade enbär och låt puttra ett par minuter
Renskavsgryta

Renskavsgryta

5 krossade enbär. Tillsätt enbär, gelé och grädde och låt småputtra cirka 5 minuter. 5 krossade enbär. Renskavsgryta
Vegansk renskav

Vegansk renskav

Vegansk vilt/renskavsgryta, 2-3 portioner. 5 torkade enbär. 5 torkade enbär. Ibland alltså. Då händer det. När smak, textur, tillbehör och bara ren jävla tur sammanfaller perfekt
Renskavsgratäng med gratinerat potatismos

Renskavsgratäng med gratinerat potatismos

Jag köper ofta hem renskav då jag verkligen älskar en riktigt god renskavsgryta. När jag tillagar renskav brukar jag smaksätta med torkade örter såsom timjan, enbär och rosmarin och även nån matsked lingon och messmör i såsen