Rabarbersaft med citron och atamon recept

Rabarbersaft med citron

Rabarbersaft med citron

TipsTänk på ifall man vill ha en starkare rabarbersaftoch tänker att man ska tillsätta mer socker för att få den dryg, så försvinner en del av den härliga diffusa rabarberaromen bakom det väldigt söta och du får en saft som kanske är drygare men som inte har lika mycket smak som man önskar
{Rabarbersaft}

{Rabarbersaft}

Atamon (konserveringsmedel). Perfekt att dricka med en massa is när det är varmt ute. Pressa citronernaoch häll ner saften i grytan
Rabarber och äppelsaft

Rabarber och äppelsaft

Då jag hittade Leilas rabarbersaftoch gjorde om lite på receptet så här kommer min variant. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker ochcitronsaft, låt svalna
Dagens bak och saftkok!

Dagens bak och saftkok!

och så kokade vi rabarbersaft. Rengör några glasflaskor med varmt vatten ochatamon. Hade nämligen äran att få hålla i en bakworkshop med ett gäng härliga tonårstjejer

Att göra saft

Jag kan fortfarande känna smaken av saften och varje gång jag dricker rabarbersaft nu så transporteras jag tillbaka till den lilla trädgården som hörde till vårt radhus, det svala gräset, jag på en filt med senaste Kalle tidningen och ett stort glas saft och mitt speciella sugrör som bildade ordet COOL
Safta & kräma!

Safta & kräma!

Rabarbersaft. Koka saften medcitronsaftoch socker. Använd samma gryta som du nyss kokade första laddningen med rabarber i och fyll med valfri mängd rabarber i bitar
Rårörd Rabarbersaft

Rårörd Rabarbersaft

Lägg rabarbern i en väl tvättad hink och varva rabarbern medcitronerna. Varva skurna rabarberbitar medcitronen
Rabarbersaft

Rabarbersaft

Först ut blev rabarbersaftmed smak av citronoch vanilj som jag tänker njuta av i mina nyfyndade loppisglas hela långa hösten

Enkel rabarbersaft med citron

(Vill man ha i konserveringsmedel blandar man i det innan saften tappas upp på flaskor, till exempel flytande Atamon)

Rabarbersaft med vanilj

Häll upp på Atamon-behandlade flaskor. Atamon till flaskorna. Skölj o tärna rabarberna, tvätta o skär citronerna i skivor, dela vaniljstången i 4 cm stora bitar. Häll det kokande vattnet över rabarberna, citronerna, vaniljstången o vinsyran och låt stå i 2 dygn med lock på. 2 citroner

Rabarbersaft

Häll det kokande vattnet över rabarberbitarna , citronernaochcitronsyran . Tillsätt ev Atamon. 2 citroner skurna i skivor. 30 gr citronsyra. 2 citroner skurna i skivor. 30 gr citronsyra