Rabarbermarmelad utan syltsocker recept

Rabarbermarmelad

Rabarbermarmelad

Skölj och skär den oskalade rabarbern i ca 2 cm långa bitar. Häll vatten och socker i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning tills sockret är helt smält
Rabarbermarmelad med ingefära

Rabarbermarmelad med ingefära

ca 200g rabarber i bitarca 100g syltsockerca 1 msk riven färsk ingefäraLägg allt i en kastrull och koka på svag värme i ca 15 minuter. ca 100g syltsocker
Rabarbermarmelad Delux

Rabarbermarmelad Delux

Semestern är igång och då regnet öser ner så blev det lite tid i köket denna dag. Maken fick i uppgift att fixa ihop en marmelad av överblivna rabarber sen förra projektet, för i år ska inget ätbart från trädgården gå till spillo
Fransk rabarbermarmelad

Fransk rabarbermarmelad

Ingredienser Portioner. 1 liter 1 kg späd rabarber 1 kg strösocker 30 g smör Lägg till i inköpslistan
Rabarbermarmelad

Rabarbermarmelad

Skala och skiva rabarbern, tjockare stälkar i tunnare skivor och smala stjälkar i lite tjockare bitar så de blir mjuka samtidigt
Rabarbermarmelad med ingefära

Rabarbermarmelad med ingefära

Låt det koka på svag värme utan lock ca 15 minuter. Låt marmeladen koka på svag värme utan lock till marmeladkonsi-stens, ca 40 minuter
Rabarbermarmelad

Rabarbermarmelad

Många tycker att man inte kan använda rabarber på hösten, utan att man måste använda dem på våren och sommaren
Rabarbermarmelad

Rabarbermarmelad

rabarber, skivade. 1strösocker. 1strösocker till dag två1. Blanda rabarber och 150 g socker, låt stå över natten
Rabarbermarmelad med vanilj

Rabarbermarmelad med vanilj

Putsa och skär rabarbern i mindre bitar. Snitta vaniljstängerna och ta försiktigt ut fröna med en liten sked
Fransk rabarbermarmelad

Fransk rabarbermarmelad

Kommer tyvärr ej ihåg var jag hittade det men receptet hette Fransk Rabarbermarmelad och det lät både gott och enkelt
Fransk rabarbermarmelad

Fransk rabarbermarmelad

Slå upp den saft som bildats i en kastrull, och koka ihop den på hög värme utan lock tills cirka hälften kvarstår