Skiva jordgubbarna, slanta rabarbern och hacka chokladen och fördela ut över kakan. Kombinationen jordgubbar och rabarber hade jag hört skulle vara gott tillsammans så jag passade på att testa
Om jag gör detta i glas brukar jag ha lite smul från kakan i botten, sedan lite färskostkräm, sedan kompotten och sen mera färskoskräm, och förslagsvis en liten kaka och lite bär på toppen
Ett recept ur boken Jordgubbar och rabarber av Sandra Leigh Draznin. Rabarberkompott. Låt marängerna svalna och garnera dem precis före servering med rabarberkompott, jordgubbar och löst vispad grädde
Låt sedan kakan svalna något innan den tas lös från formen och får svalna helt på ett galler. Kvarta jordgubbarna och blanda även med dem, koka sedan upp rabarber/jordgubbar på
Bortsett från en mjuk kaka så är paj det jag älskar att göra det fikat. Älskar mitt porslin och törs knappt använda det, men till nåt med jordgubbar i så måste man ju nästan
Ambrosiakaka med rabarber och pistasch. Kakan går bra att frysa utan glasyr och garnering. Skär jordgubbar och rabarber i skivor och blanda med sockret i en kastrull