rökt fläsk, torskfilé . Så blev det rökta fläsket stekt. Som t ex torsk och fläsk. Tärna ca 100 g rökt fläsk och stek det knaprigt. Stek två lagom stora torskfiléer (300 – 400 g), saltade (salta försiktigt p g a fläsket) och pepprade i en blandning av smör och rapsolja
Så där ja, då hoppas vi att vi lyckats locka någon av er till att testa rökttorsk, kanske till och med att röka den själv eller i alla fall investera i en röklåda
Rökttorsk med pepparrotskräm och vattenkrasse. torskrygg. Rökttorsk. Spritsa ut pepparrotskrämen på en tallrik och montera små bitar av den röka torsken
ställ grytan på en varm platta, lägg i ett galler och placera torsken på det. Mosa ner torsken i potatismoset och smaka av med svartpeppar och eventuellt rivet citronskal
Skär torsken i bitar och lägg ner i grytan tillsammans med kaviar, dill och gräslök. 500 g benfri torsk (eller annan fast vit fisk). 5 msk rökt kaviar (typ Kalles)
Morötternas rökighet beror ingalunda på vin utan på den underbara mexikanska chilisorten chipotle, en rökt chili som vi nu kan köpa mald på kryddburkar från Santa Maria och som jag gärna använder i mitt kök
Placera torsken ovanpå och ringla över varm rödvinssås. Lättrimma torsken i saltat iskallt vatten i ca 30 minuter Förbered under tiden resten. Koka torsken i en form i ugnen på 140 gr. Använd en termometer i torsken och ta ut formen när fisken håller 48 grader. ca 700 gr färsk torskrygg. ca 100 gr rökt sidfläsk i bit