Pate pate meny recept

Grönsakspaté

Grönsakspaté

Vegetarisk favorit Den här grönsakspatén hade jag ofta på menyerna, på de krogar där jag jobbade. Som en förrätt med en god sås eller som tillbehör på en buffé

EN HELG I MATENS TECKEN

Souschefen Thomas hade valt ut en utsökt meny för oss på fredagen, det vara bara att slå sig ner och bli bortskämd
Köpenhamns-pärlor

Köpenhamns-pärlor

menyn (som varierar beroende på säsong och tillgång till fisk och skaldjur) finns rätter i olika storlek, vilket jag tycker är ett plus
Jorden runt på 13 rätter

Jorden runt på 13 rätter

Varsitt ostron med pressad citron avnjöt vi i vår meny. Vi valde länder och rätter efter fina matminnen och annat vi var sugna på och sådant som fungerar i en 13-rättersmeny

Nyttig sojabönor paté

Synd för att denna sojabönor paté är så god och är för gott i min meny. Start Shareaholic LikeButtonSetTop Automatic End Shareaholic LikeButtonSetTop Automatic
3-rätters Nyårsmeny 2012

3-rätters Nyårsmeny 2012

Mitt förslag på Nyårsmeny kommer här.  Dukar gör jag med linne och glitter  Här hittar du fler menyer till nyår   6-8 portioner
Julmaten 2012

Julmaten 2012

Menyn på julafton var. Julen i år blev lite torpederad pga sjukdom och att vi hållit på med att få färdigt olika delar av huset, bland annat garage, vardagsrum och kök

Från konsult till husmorskock - husmors mesta matår

Bloggen har allt fler besökare och alla mina nyårsmenyer har toppat i år, bland annat provlagningen av Viktor Westerlinds nyårsmeny eller min egeny från förra året med Oxfilé och gåslever
Festmiddag till helgen?

Festmiddag till helgen?

Inspirationen kommer från Tore Wretmans bok "Festmeny", en gammal favorit med fina menyer från den mer klassiska skolan

Avsmakningsmeny på Frantzén/Lindeberg

Vi valde att ta vinpaketet till vår avsmakningsmeny. Alla som någongång har inmundigat en sådan här meny med vinpaket vet att man lämnar restaurangen tämligen onykter, även om det framförallt handlar om att man är fylld till bristningsgränsen av intryck och himmelska smakupplevelser
Ingen mer EFIT ikväll - UPPDATERAD

Ingen mer EFIT ikväll - UPPDATERAD

Till förrätt åt jag blandade kallskuret och pateer, som jag gjort varje gång här. Jag hade tidigare tänkt beställa en annan rätt men restaurangen hade, irriterande nog, ändrat sin meny sen vi var där senast

Beermakers dinner: Mikkeller

"Havskräfta från Fjällbacka stekt i skal med rosmarin, rökt enoki, huvudet fyllt med klokött i brandade mixat med pate a choux, doppat i sifontempura och friterat, kräftemulsion"