Naan eller nan är ett indiskt bröd som traditionellt bakas i en tandoor. Brukar du laga indisk mat. Naanbröd används ofta för att plocka upp mat på ett liknande sätt som man skulle använda fingrarna eller sked och passar därför som jag skrev ovan till olika såsrika rätter som grytor och soppor
Jag tyckte också att det var ett underligt namn på ett litet lokalt café i Indien, där det visserligen serverades saker som liknade västerländsk mat, men som annars tycktes drivas av indier, påindiskt vis och inte tyskt
Hetta upp en torr stekpanna (gärna gjutjärn), lägg ner några kakor åt gången, sänk värmen och grädda bröden några minuter på varje sida tills de pöst upp och blivit brunfläckiga
Obs om pannan är för het blir bröden brända. Grädda bröden i en stekpanna på medium värme ca 1 minut på varje sida. Lägg in bröden i handduken vartefter de blir klara som du har i en form på galler i 50 grader varm ugn medan du tillagar alla