Tillagade oxfilé med hasselbackspotatis och till det en gudomlig rödvinssås. Skiva upp oxfilén i tjocka skivor gnid in salt och peppar eller vitlökspeppar på köttet och låt det vila till slutet av processen
Oxfilé. Hasselbackspotatis. köttsaft, från oxfilén. 800 g oxfilé. 800 g oxfilé salt peppar. Hasselbackspotatis12-16 potatisar (medelstora) smör salt peppar ströbröd västerbottensost, riven. Sås köttsaft, från oxfilén 2-3 dl grädde 1-1,5 dl rödvin soja salt peppar
Det blev potatisbakelser, oxfilé o rödvinssås till varmrätt. Oj vad den här helgen rusade förbi. Idag är det måndag, Bella är tillbaka på Balettakademien i Stockholm efter en månads ledighet
600 g oxfilé. Börja med såsen. Skala lök och rotsaker och skär i mindre bitar. Strimla baconet. Fräs lök, rotsaker, bacon och timjan i smör i en kastrull
Serveras med fördel till Hasselbackspotatis och en god rödvinssås. 2 kg oxfilé brynes i smör och läggs sedan på en långpanna. ~ Barbro ~ 2 kg oxfilé brynes i smör och läggs sedan på en långpanna
Här hemma blir det oxfilé med hemmagjord rödvinssås och gratäng. Helgrillad oxfilé med tändstickspotatis, rosé & vaniljpepparsås samt gräslöks & vitlökssmör