Oxfilé africana recept

AFRICAN STEW MED GRILLSPETT & RIS

AFRICAN STEW MED GRILLSPETT & RIS

1 gul lök, finhackad0,75 dl olivolja2 msk kalvfond1 msk allroundkrydda1 burk krossade tomater3 dl ris1 msk paprikapulver2 paprikor i olika färger600 g biff eller oxfilé (funkar med griskött också) Så här gör du. 600 g biff eller oxfilé

Oxfilé Africana

Stek oxfilébitarna snabbt i en het panna. Lägg upp oxfilébitarna på ett serveringsfat. Till såsen fräser du löken, äpplet och curryn

Africana

oxfilé i tärningar alt fläskfilé eller kycklingfilé. 1. Ansa frukten och skär den i bitar. 2. Heta upp 2 msk matolja i kastrull, fräs frukten någon minut, lägg i curryn och fräs ytterligare någon minut

Africana med fläskfilé

Putsa fett och hinnor från köttet. Skär det i skivor och stek det gyllene i smör. Salta och peppra. Finhacka lök, paprika, skalad morot, vitlök och äpple och fräs utan att ta färg tillsammans med smör i en tjockbottnad gryta