Nubbesallad matjesill recept

Sommarens godaste nubbesallad

Sommarens godaste nubbesallad

Dela potatisen och matjesillen i mindre bitar. Rör ihop gräddfil, majonnäs och kaviar. Hacka lök och purjolök
Påskmat på olika fat

Påskmat på olika fat

Nubbesallad eller gubbröra är något som sonen gärna vill smaka av. Den här varianten gjorde vi på potatis, ägg, matjesill, yoghurt och kaviar med små smarriga sesamknäckisar som tilltugg
Nubbesallad

Nubbesallad

Skala eller borsta och skär Potatis och Ägg små bitar så inte ett lager på en macka blir för tjockt Hacka Purjolök och Rödlök fint, dela Matjesillen i smala strimlor och spara lite av lagen den ligger i

Farsan´s världsberömda Nubbesallad

200g matjesill i små bitar. 200g matjesill i små bitar. Min farsa är en mästare i köket här har ni ett recept som min man gillar starkt

Nubbesallad

1 burk finhackad matjesill. Blanda majonäs och gräddfil med kaviar. Tag undan lite av rödlöken, purjon och äggulan till ganering

Nubbesallad

2 burkar matjesill. Blanda allt och låt stå gärna över natten. Godare och godare dag efter dag 1 kg kokt kall potatis i skivor eller kuber

Nubbesallad.

Kan tillägga till Er som inte äter matjesill att det gör inte jag heller - i vanliga fall. Dock rådde jag bot på känslan just då med svänga ihop en Nubbesallad som jag tog med mej hem till min far på kvällskvisten

Nubbesallad

1-2 burkar matjesill ( tillsätt efter tycke och smak). Finhacka allt. Blanda gräddfil och majonäs och rör ner övriga ingredienser

Nubbesallad

rör i lökarna och 2 burkar a 200 gram matjesill. blanda majonäsen och gräddfilen. 1 dl majonäs. 1½ dl gräddfil

Nubbesallad

Skär matjesillen i mindre bitar och lägg i röran tillsammans med lite av spadet. För bästa resultat ska du låta nubbesalladen stå över natten eller i alla fall flera timmar före servering

Farsan´s världsberömda Nubbesallad

6 kokta potatisar200g matjesill i små bitar2 dl majonäs1 finhackad rödlök6 hårdkokta ägg, hackade3 msk Kalles kaviar3 msk finhackad dill2 msk finhackad gräslökLite mald vitpepparKoka potatisen och låt dem kallnaBlanda under tiden allt annatSkär potatisen i små bitarBlanda ner i blandningenGarnera med dillkvistServera med en pilsner och en ”stänkare”Smaklig måltid. 200g matjesill