Nubbesallad eller gubbröra är något som sonen gärna vill smaka av. Den här varianten gjorde vi på potatis, ägg, matjesill, yoghurt och kaviar med små smarriga sesamknäckisar som tilltugg
Skala eller borsta och skär Potatis och Ägg små bitar så inte ett lager på en macka blir för tjockt Hacka Purjolök och Rödlök fint, dela Matjesillen i smala strimlor och spara lite av lagen den ligger i
Kan tillägga till Er som inte äter matjesill att det gör inte jag heller - i vanliga fall. Dock rådde jag bot på känslan just då med svänga ihop en Nubbesallad som jag tog med mej hem till min far på kvällskvisten
Skär matjesillen i mindre bitar och lägg i röran tillsammans med lite av spadet. För bästa resultat ska du låta nubbesalladen stå över natten eller i alla fall flera timmar före servering
6 kokta potatisar200g matjesill i små bitar2 dl majonäs1 finhackad rödlök6 hårdkokta ägg, hackade3 msk Kalles kaviar3 msk finhackad dill2 msk finhackad gräslökLite mald vitpepparKoka potatisen och låt dem kallnaBlanda under tiden allt annatSkär potatisen i små bitarBlanda ner i blandningenGarnera med dillkvistServera med en pilsner och en ”stänkare”Smaklig måltid. 200g matjesill