Nötstek fransyska koka recept

Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

På med lock och låt sjuda/småkoka på låg värme i flera timmar, tills det känns mört. Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Nötstek av fransyska

Nötstek av fransyska

koka upp, red med maizena redning. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. ca 800 g fransyska
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Sila skyn och koka upp den. 1½ kg benfritt nötkött av fransyska eller innanlår. Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse
Fransyska à-la Ra

Fransyska à-la Ra

Koka upp vatten, salt och salpeter, rör om så saltet löser sig, ställ att svalna. 1 kg fransyska (eller annan nötstek)
Rödvinsbrässerad nötstek med hasselbackspotatis, gräddig sås samt pressgurka.

Rödvinsbrässerad nötstek med hasselbackspotatis, gräddig sås samt pressgurka.

Låt det koka upp, sätt på ett lock och sänk värmen så det vara småputtra. Reducera stekskyn (häll även i köttsaften från köttet som vilar) tills ca 2dl återstår, häll då i grädden, fond och soya, låt det koka upp, sila av i en finmaskig sil. Koka ihop tills ca 3dl återstår. 1 kg nötstek av bog, fransyska eller rostbiff
Södrastations köttgryta

Södrastations köttgryta

1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri 4 dl porter. Rör ner senap, äppelcidervinäger, sambal oelek, lingonsylt, örtkryddor och grädde och och låt det koka ihop under lock tills köttet känns mört (30-60 min). 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri
Gammaldags stek

Gammaldags stek

nötstek av bog eller fransyska. Koka upp såsen och häll i redningen under vispning. Låt såsen koka på svag värme 3-5 minuter
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Häll på balsamvinäger och låt koka ihop i ett par minuter. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra
Sjömansbiff

Sjömansbiff

800-900 gram nötstek, av fransyska. Koka i 1 1/2 timma på medelvärme. 800-900 gram nötstek, av fransyska
Porterstek

Porterstek

1,5 kg fransyska (eller nötstek). Dagen innan. Skär löken i bitar. Blanda lagen ( ej grädden) , ge den ett uppkok i en stor hög gryta
Slottsstek på älg och pressgurka

Slottsstek på älg och pressgurka

Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Låt allt ev småkoka en stund till för ännu mörare kött, eller servera direkt
Ing-maris stek i stekgryta

Ing-maris stek i stekgryta

Låt koka 1-1½ timme. 1 kg nötstek av fransyska. Putsa köttet rent från synliga hinnor. Salta och peppra runt om
Saftig grytstek

Saftig grytstek

Låt koka upp. Koka dem i litet vatten med litet salt, smör och en aning socker tills vätskan nästan kokat ihop och blivit sirapsliknande
Södra Stations mustiga köttgryta

Södra Stations mustiga köttgryta

Häll på portern och låt det koka upp. 1 kg nötstek/fransyska. 1. Hetta upp smör i en stor gryta. Lägg i champinjonerna och fräs dem ett par minuter tillsammans med en pressad vitlöksklyfta
Slottsstek

Slottsstek

Låt koka upp. Låt koka ihop tills ca hälften är kvar och häll i grädden och gelén. 1,5 kg nötstek, ca (fransyska). Slottsstek 1,5 kg nötstek, ca (fransyska) salt och peppar 3 rödlökar, i bitar 3 små morötter, i bitar 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad 6 ansjovisfiléer 3 msk tomatpuré 1 msk ättika 3-4 dl vatten