På med lock och låt sjuda/småkoka på låg värme i flera timmar, tills det känns mört. Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
koka upp, red med maizena redning. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. ca 800 g fransyska
Låt det koka upp, sätt på ett lock och sänk värmen så det vara småputtra. Reducera stekskyn (häll även i köttsaften från köttet som vilar) tills ca 2dl återstår, häll då i grädden, fond och soya, låt det koka upp, sila av i en finmaskig sil. Koka ihop tills ca 3dl återstår. 1 kg nötstek av bog, fransyska eller rostbiff
1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri 4 dl porter. Rör ner senap, äppelcidervinäger, sambal oelek, lingonsylt, örtkryddor och grädde och och låt det koka ihop under lock tills köttet känns mört (30-60 min). 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri
Häll på balsamvinäger och låt koka ihop i ett par minuter. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra
Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Låt allt ev småkoka en stund till för ännu mörare kött, eller servera direkt
Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
Häll på portern och låt det koka upp. 1 kg nötstek/fransyska. 1. Hetta upp smör i en stor gryta. Lägg i champinjonerna och fräs dem ett par minuter tillsammans med en pressad vitlöksklyfta
Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
Låt koka upp. Låt koka ihop tills ca hälften är kvar och häll i grädden och gelén. 1,5 kg nötstek, ca (fransyska). Slottsstek 1,5 kg nötstek, ca (fransyska) salt och peppar 3 rödlökar, i bitar 3 små morötter, i bitar 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad 6 ansjovisfiléer 3 msk tomatpuré 1 msk ättika 3-4 dl vatten