Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
Madde vi var hem till oss på middag i lördags och jag kokade en Boeuf bourguignon i min superfina gryta som jag fick av Le Creuset, medans den puttrade påspisen så åt vi lite ost & kex så länge
Smaka av med mer grädde, gelé eller salt om det behövs. Red av med maizena utrört i vatten. Till 1,5 kg nötstek (fransyska) behöver du. Sänk värmen och låt brässera under lock på svag värme ca 1,5 tim
Idag står det ett långkok påspisen i form av Burgundisk köttgryta, en klar favorit här hemma. I alla dess former, hårda, mjuka, fyllda, med bara smör eller massor avpålägg
Vänd på steken en gång om den inte täcks av den svartbruna lagen som köttet sjuder i. Den är inte fet men om köttet avgett fett är det lätt att ta bort sådant
Späd bredvid köttet med ungefär hälften av vattnet. Späd under stekningen med resten av vattnet. Vispa ut mjölet med lite av vätskan till en slät redning