Blanda alla ingredienser till en väl sammanhållen färs. Hamburgare. Till. Skär potatis på längden till långa och rätt smala stavar, lägg i blöt minst en timme, skölj och torka torra i kökshandduk
Ät dem som hamburgare i hamburgerbröd eller mellan två tunna brödskivor. Gör gärna några extra biffar och ta med på utflykten eller servera som mellanmål
Och variera din färs - nötfärs, blandfärs, lammfärs eller någon god viltfärs. Där kan du också hitta riktigt god och prisvärd olivolja eller dressing till salladen
eller valfri. Ha önskad tillbehörtill. Blanda alla ingredienserna till hamburgarna, var noga så att allt är riktigt blandat, låt vila i 10 min. Forma köttfärsen till 4 jämstora hamburgare, grilla eller stek dem. 500 g nötfärs( går bra med blandfärs)
Hur en burgare ska vara råder det delade åsikter om, vissa menar att en hamburgare endast ska göras på nötfärs och kryddor medan andra tycker att det är okej att smaksätta färsen lite som man vill
Skiva eller hacka dem. Använd vanlig blandfärs. Ta undan några skivor till garnering. Servera dem genast med en grönsallad eller tomatsallad och ev senap och ketchup