Riv skal från apelsin och citron och pressa ut juicen, blanda med morötterna och häll i vattnet. 1 - 2 msk riven färsk ingefära. 1 - 2 msk riven färsk ingefära
Ostkännare världen över får ursäkta, men jag råkar gilla att toppa mina stinkostar med något sött och brukar nästan alltid ha någon form av marmelad eller chutney som tillbehör på ostbrickan
Pressa saften ur apelsinerna, dela dom i mindre bitar, mixa dom, lite fruktkött skal ska vara med. Lägg morötter vatten ingefära, apelsiner saft i en kastrull
Här med valnötter, ingefära, vanilj, citron och lite stjärnanis. Häll upp på rena varma burkar, skölj dem gärna med kokande vatten först så att de blir ordentligt rena
2 msk tunt strimlad färsk ingefära. Koka socker och vatten i en gryta tills 1/3 av vätskan kokat bort. Rör ner allt utom pektinet och sjud utan lock ca 10 minuter, rör då och då